My Future Business Partners

Monday, April 25, 2011

Ratuku~

Cer.. fikir~ cer.. fikir~ apakah hadiah terbayek untuk dihadiahkan pada orang yang tersayang bersempena HARI IBU nanti~
IBU~ IBU~ engkaulah RATU hatiku ;p~ *lalalala~*
1. Kenapa lew berkali-kali kena tukar baju sebab tak mau nampak perut yg BUNCIT ni siap menggelebeh lagik~ silap-silap akan disangka mengandung lak~ chantekkah?
2. Kenapala STRECTH MARK ni tak nak hilang~ argh~ anak dah besar namun strecth mark masih lagik terletak elok jew~ chantekkah?

3. Selalu MIGRAINE dan SAKIT KEPALA~ amat tidak selesa ok~ chantekkah?

4. Setiap bulan mesti kena carik MC sebab PERIOD PAIN ~ masalah-masalah~ chantekkah?

5. Tidak selesa memandu kenderaan tak kisahlah jarak dekat mahupun jarak jauh~ gara-gara SAKIT BELAKANG~ lelaki ke perempuan ke~ sakit belakang tetap sakit~ argh~ chantekkah?

 

OLEH YANG DEMIKIAN, MASIH MENUNGGU LAGI~ BERTINDAK SEKARANG! DAPATKAN PREMIUM BEAUTIFUL ANDA HARI INI dan ANDA AKAN NAMPAK HASILNYA DALAM SEBULAN*
019-5735039

Sunday, April 24, 2011

Hmm~ Aku Nak Body Yang Solid Time Ghaya Nih~

Camna nak dapatkan BENTUK BADAN yang SOLID/ MANTAP bersempena Hari Ghaya yang bakal menjelang kelak~ ahaks~ puasa pun belum, dah nak ghaya ;p~ *hik~ hik~ hik* kita kena wat persediaan awal k~

Jom kita semak dulu bentuk badan kita~

Adakah bentuk badan kita begini~


mana satu bentuk badan idaman anda?

pilih ooo pilih~

dah tahu dah kategori badan anda~ jom semak apa yang boleh kita lakukan untuk mendapatkan body yang curvy ;p~

Mendahului senarai, semestinya anda perlukan~


Premium Beautiful semestinya pilihan utama ;p~


disamping itu, diet yang sihat akan membantu anda gak~


Erk~ makan makanan yang sihat~

tidak dilupakan, senaman baguih untuk kesihatan~


Senaman baik untuk kesihatan ;p~
masih berfikir lagik~ cer.. fikir.. cer.. fikir ;p~ jangan fikir lama2 k~ bertindak sekarang!

abayahitam@gmail.com / 019-5735039

Friday, April 22, 2011

Aik~ X Mo~ X Mo~

Luahan Seorang Pencinta Wanita~ ahaks

Oopss~ X mo~ X mo~

Dorang ni mase kita mule-mule usha,,wajib dalam ati duk beriye gebang yang kononnye pompuan ni komfem baek,,komfem muslimah,,komfem bole jaga kite bla bla bla..and then bile da kenal,,tiap-tiap pagi pas suboh komfem ada masuk kol takpun masuk mesej..

’’oh abang ku yang kacak teruna berdada bidang berbontot lapang,,silalah bangun wahai abang sayang..’’

Kita pun beriye la reply seketul-seketul mesej dia tu sampai elok tak tido pas suboh..kul 9 direct gi kelas..and then,,yang pompuan ni wajib slalu anta mesej yang bunge-bunge tu..alaa,,mesej yang puitis tu la..kita lak bile bace,,komfem jadik beruk..siang malam pagi petang duk gayut,,mesej..mesej tu pun kalau kredit da ciput..
Then,,bila time keluar dating,,yang pompuan kalau kite tanye nak apa cakap je..kita belikan..sumpah aku cakap takde apa yang dia nak..semua yang kita tanye,,semua dia ada..kalau takde,,dia cakap tak minat..dalam ati kita,,gile sweet dow awek aku ni,,langsung tak pandang duet aku..kan bagus kalau semua pompuan camni..then bila kite bawak dorang gi majlis kenduri family,,dia komfem tolong kat dapur..kurang-kurang pun duk sambut tetamu..

Gile la,,bapak rajin awek aku ni..da la cun..naseb baek la aku dapat dia cepat,,kalau tak,,komfem kene kebas da..gitu la citernye pompuan bile tengah single-single ni..mase single,,body pun kemain masyuk agi..lekuk sane,,lekuk sini..bole meletup bijik mata tengok..

POMPUAN YANG DA KAWEN (TAK KIRE LA DA BERANAK KE BELOM)

Tup tap tup tap,,korang kawen la dengan awek korang tadi tu..jodoh tu ada..3 bulan pertama komfem dia still same cam dulu..tapi bile da masuk je bulan ke-4..korang tengok la sendiri..kalau dulu tiap-tiap pas suboh dia wajib kol mesej bagai,,sekarang ni bile pas suboh je,,

‘’abang ni tak sah ke kalau pas suboh tak tido..cubela bawak berjogging ke,,buat sarapan ke,,kemas katil ke,,,bla bla bla..sampai petang..’’

Mungkin mule-mule kita ok la dengan dia membebel ni..dalam ati duk cakap,,besela pompuan..nak wat camne..mase bercinte dulu beriye cakap yang dia ni pandai masak tu,,masak ni..a’ah..memang betol ko pandai masak..tapi masaknye cume 3 bulan pertama..pastu ko masak gak,,masak nasik..lauk aku yang buat..kononnye dia penat kemas uma la,,kemas jamban la,,tadi mangkuk jamban tersumbat sooo dia kene korek sendiri dengan tangan la..ada je alas an dia..da tu,,kita ni keje dari pagi sampai petang,,kene bebel dengan bos,,jalan jem..tak penat??

Kalau dulu kemain bile kenduri,,wajib dia tolong..takpela busuk masam pun,,janji keluarga suke..tapi bile da kawen,,ko tolong habehkan lauk je..da setel bedal kat uma orang,,ko siap bawak polistrene agi untuk tapau buat stok 3 ari 3 malam..haram betul..bila kita cakap jangan amek banyak-banyak,,muke kite lak kene tepis..ceh..memang tak makan saman betul bini aku ni..

Sekarang ni korang yang da kawen,,kene amalkan pantang..pada orang laki r kan..pantang BERTANYE..jangan la korang time tengah-tengah sengkek,,bole lak nak tunjuk stylo,,duk tanye bini nak apa mase jalan kat mall..memang masak lemak la korang..kang elok dia mintak berlian 5 ketol,,henbeg LV,,cerut Davidoff KLCC..dulu mase belom kawen semua tak nak..bila da kawen dia berubah sket..semua taknak jadik semua mengidam nak..

Ehem-ehem..

dah-dah..kang ada gak kene piat telinge aku ni nanti..bahaye cakap banyak-banyak..haha..korang orang pompuan yang bace ni,,jangan lak duk makan ati sampai nak lene malam pun duk ingat sebijik-sebijik aku tulis gini..naye aku nanti kene tanggung..aku bukan apa,,aku syok bace tentang 1 story kat blog ni yang duk fire laki yang da kawen..kononnye mase belum semua nak manis-manis..

Alaa,,bese r tu..memang lumrah alam..semua orang akan berubah pas kawen,,tak sikit banyak..tu je..korang pangkah r cane pun,,memang aka nada..LUMRAH..cume kita kene la bertolak ansur dengan bini/laki tu..relationship does need people to give and take simultaneously..

p/s-kalau korang ada yang duk usha bini tu makin lame makin membulat,,senang je carenye..takyah nak nasihat-nasihat bagai kat dia..sebelum balek keje,,korang makan dulu..sampai uma cakap sakit perut la,,apa la..tipu sunat la sikit..kata nak bini kurus..nanti komfem dia tak makan gak..yela,,bosan kot makan sorang..tapi kalau bini tu tetap melantak takat nak sampai tanak nasik agi 1 periuk,,tu aku tak taula kan..try bawak gi jumpe bomoh je la.

Thursday, April 21, 2011

Aku Bukan Jutawan Beracun~ X mo~ X mo~

Wanita + Kecantikan = tidak dapat dipisahkan~

wanita mana yang tidak mahu kelihatan chantek~ tak kiralah chantek secara original mahupun palsu ;p~ chantek melalui mekap atau natural beauty~ matlamat utamanya : CANTIK!

begitu gak aku~ sgt adore pada wanita chantek~ dan amat teringin nak kelihatan chantek ;p~

tapi awas ya wanita di luar sana~ berhati-hati memilih skincare~

HENTIKAN penggunaan ENAM produk kosmetik ini kerana dikesan MENGANDUNGI RACUN~ oops~ racun tuh ;p~
sumber : Berita Utusan tarikh 21 April 2011 m/s 04

1. Losyen BML HB
2. Krim Malam Shana
3. Krim Herba Natasya Gold
4. Krim Hydro Pemutih Biotox
5. Krim Pemutih Yoko
6. Krim Rawatan Malam Sue Beauty

Wednesday, April 20, 2011

30 Things in 30 Days Challenge

30 Things in 30 Days Challenge
Day 1 — Your favorite song
Day 2 — Your favorite movie
Day 3 – Your idea of the perfect first date.
Day 4 – Your favorite photograph of your best friend.
Day 5 – What makes you different from everyone else?
Day 6 –  A song to match your mood.
Day 7 –  A photo of an animal you’d love to keep as a pet.
Day 8 –  A picture of your favourite memory
Day 9 –  Your current relationship, if single discuss how single life is.
Day 10 – A photo of the item you last purchased.
Day 11 –  5 facts about you.
Day 12 –  A photo of your favorite place to eat.
Day 13 – A picture of your favourite band or artist
Day 14 – A TV show you’re currently addicted to.
Day 15 – Something you don’t leave the house without.
Day 16 – Short term goals for this month and why
Day 17 – How you hope your future will be like.
Day 18 – 5 things that irritate ME about opposite/same sex
Day 19 – A picture of something you want to do before you die
Day 20 – The meaning behind your blog name.
Day 21 – A photo of something that makes you happy.
Day 22 – A letter to someone who has hurt you recently.
Day 23 –  Your dream wedding.
Day 24 – A photo of something that means a lot to you.
Day 25 – Who are you?
Day 26 – A photo of somewhere you want to go.
Day 27 – What kind of person attracts you?
Day 28 – In this past month, what have you learned?
Day 29 – Something you could never get tired of doing.
Day 30 – A photograph of yourself today + three good things that have happened in the past 30 days
================

macam menarik jew~ghasa cam nak buat. tengok ah kalau rajin~ paling rajin akan bermula 01 Mei 2011~ insyallah~

Alamak! Cik Epal Sudah Dilamar~ Melepassss Aku!

nih yang xbest nih, rasa jeles menyelubungi diri *kekunun lew* mementanglah Cik Epal a.k.a CE (ahaks!) nih fofular maka menjadi rebutan untuk dilamar~ erk! sudah dilamar~ arrgghh! siapakah yang amat berani melamar Cik Epal Gonjeng tuh!
Dear Cik Epal, are u accept that approval <--- tul kah ayat inggeris aku nih? hentam sajalah~ hik~ hik~ hik~

Rekemen Buat Cik Epal : Terima sahajalah lamaran tuh ;p~ lagipula Cik Epal tak rugi afer-afer pun~ siap untung berganda-ganda lagik ;p~ ahaks! Welcome to the club babeh!

Chekgu Murni nantikan jawapan dari Cik Epal yer~ moga-moga dengan persetujuan Cik Epal tersebut, merancakkan lagik hubungan 'kekeluargaan' kita~ ahaks~

abayahitam@gmail.com

019-5735039

Aku Ditukarkan Ke Penjara Perlis~ Arghh~

Kekadang aku terasa ati gak ngan bos aku nih~ asik2 nak tukarkan aku ke Penjara Perlis~ apa kes! huh! tenson gak kalu dapat bos baik cam pengarah nih~ leh gak perli2 aku!

nih semua gara-gara kualiti aku bekerja la nih~ keja main2 ;p~ ahaks~ lagipula matlamat bos kini~ yang baguih disimpan~ yang tidak baguih dikeluarkan~ erk! aku dikeluarkan means aku tak baguih lew~ alamak!

wahai tuan pengarah, apakah kriteria PA yang tuan mahukan? leh gtau/ citer/ ajarkan tak? saya sedia berubah untuk menjadi yang lebey bayek~

erk! soal nak tukarkan ke Penjara Perlis tu~ leh tak request tukar ke wisma putra~ *mention* hik~ hik~ hik~ apa ada kat Penjara Perlis~ tukar p putrajaya kew cyberjaya kew key ell kew mana2 tempat yang bombastik sket lew~ komtar pun leh gak~ ekekekeke~

Me and Slimming~ : Contest Diet

Contest Diet~ hmm.. menarik kan? Nih pun antara kaedah untuk kita dapatkan berat badan ideal ;p~ lebih jimat + membentuk disiplin diri yang tinggi + makan makanan yang sihat~



Kepada peserta-peserta Contest Diet~ Cut Your Calories,

chai yuk! chai yuk! Semoga anda sekalian mendapat berat badan ideal yang anda idam-idamkan ;p~ *sokonganku untukmu* hik~ hik~ hik~

nota iklan~: berat badan yang ideal tidak semestinya mempunyai bentuk badan yang chantek~ ahaks~

misalnya Chekgu Murni :

berketinggian 153cm
berat badan 44 kg
maka hasilnya~  Your Body Mass Index (BMI) is: 18.8. This would be considered normal.

tapi bentuk badan Chekgu Murni straigh tanpa ada cutting~ ahaks~ namun selepas pemakaian Premium Beautiful adalah terbentuk sedikit cutting~ Oops~ bentuk badan bukanlah untuk ditayang-tayangkan namun untuk motivasi diri/ keyakinan~ anda selesa, anda akan yakin!

jangan salah faham : memiliki body yang curvy bukanlah untuk ditayangkan dengan pemakaian pakaian yang ketat + sendat + seumpanyanya~ yakinlah bentuk badan anda yang curvy tetep akan terserlah meskipun anda mengenakan abaya ;p~

Premium Beautiful sebagai PEMANIS penampilan anda~

berapakah BMI anda? adakah BMI anda normal? normal tak semestinya mempunyai body shape yang chantek~

Tuesday, April 19, 2011

Saya suka tengok body awek saya~ Cantik betol~ Sungguh!

Selingan~

Saya suka tengok jari awek saya.
Cantik betul... Sungguh!
Sampai takut nak pegang...
Bukan takut patah...
Tapi takut nanti jari kitorang tidak boleh tolong each other
Di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa...

Saya suka tengok rambut awek saya...
Cantik betol... Sungguh!
Sebab tu saya belikan tudung...
Bukan sebab jealous orang lain tengok jugak....
Tapi takut nanti terbakar dek api neraka
Di suatu hari yang giler forever..

Saya suka tengok body awek saya...
Cantik betol... Sungguh!
Sebab tu saya belikan dia telekung
Supaya mase die jumpa dengan Kekasih die Yang Utama
dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya.
Saya pun tumpang dapat pahala. Perghhhhh syoknya...

Saya sedih tengok awek saya
Tak tido, tak makan rindu dekat saya...
Saya pun macam tu jugak,
Ada problem yang sama..
Die tanya apa ubatnya?
Saya pun bagi dia Quran untuk penenang jiwa...
Semoga lebih cintakan Nya dari saya...

Saya sedih tengok awek saya
Selalu pesan macam-macam kat saya...
"Makan, minum, drive elok-elok tau..
Nanti awak sakit saye susah ati bla bla bla bla" katanya...
Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu je..
Dia tak kata satu apa pun...
Berdosanya saya....

Kesimpulannya saya memang sayang dia...
Nak jumper die giler forever...
Yang forever punye forever...
Di dunia dan akhirat terutamanya,
Janji nak share heaven sama-sama...
Bahagia selamanya...

Semoga kami saling mengingati,
Dosa sendiri pun infiniti...
Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni...
Semoga kami menginsafi diri...

Ya Allah ampunkanlah kami....
Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...

Setiausaha Pejabat Gred N27

Chekgu Murni <--- bukan seorang Guru yer~ tapi sekadar kakitangan gomen yang berjawatan Setiausaha Pejabat Gred N27~ ahaks~ siap buh gred lagik tu :p cam la gred tu baguih sgt~ ekekeke~ gegelak jahat ;p~ aku sedar, gred aku kecik ja jika nak bandingkan ngan anda2 sekalian~ hmm.. bila la nak nek pangkat nih~ ;p~

Pendahuluan :

Dulu aku berjawatan Pembantu Tadbir (Kesetiausahaan) Gred N17~ selain nama PT (Kes) N17 nih, jawatan aku gak dikenali sebagai PA yakni Personal Assistant~ steno, kerani yang dok bilik sorang~ ahaks~ secretary~ cam2 lagik la gelarannya~ namun aku suka kalu dikenali sebagai PA~ ahaks~ cam glemer jew~

Kalu kita tau kerjaya dia sbg secretary mesti kita bayangkan yang dia mempunyai hubungan yang 'spesial' ngan boss~ almaklumlah mereka kan rapat~ lagipula kita memang dihidangkan dalam drama2 yang kerjaya secretary nih sebagai penggoda dan akan ada hubungan ngan bos~ iya kan~ kan~ kan~ dedulu pun aku beranggapan camtu gak~

Dedulu aku bayangkan, secretary nih mestilah seorang yang berwajah cantik~ (aku~ cantikkah?~) berpakaian seksi ~ owch~ berkarektor seperti penggoda~ bancuh air kat bos~ ala sejibik cam drama tuh ;p~ tapi bila aku jadi secretary~ persepsi aku pun mula berubah~

pertama sekali~aku bukan penggoda k! ahaks~ aku x layak pun jadi penggoda ;p~ zaman aku bujang dulu, aku suka sangat pakai baju kebaya pendek~ cam cantik ja aku pakai w'pun potongan badan aku straigh cam tiang elektrik~ siap pakai high heels lagik~ almaklumlah secretary~

mekap~ tok sah cakap lew~ aku kan addict terhadap mekap nih~ tapi aku pandai conteng2 camtu jew~ asal aku tgk elok dah lew~ org lain tgk~ erk! depa suka komen jew~

Isi Kandungan :

Sebenarnya aku nak tanya~ pada tugas seorang Setiausaha Pejabat Gred N27 ? ahaks~ aku pun konpius~ fail meja? erk!

1. Adakah seorang Setiausaha Pejabat Gred N27 perlu datang ke opis sebelum bosnya datang? <--- aku pi opis, cun2 kol 8.00 pagi~ ahaks~ tapi bos aku mai sebelum kol 7.00 pagi~ apakah? huh!

2. Adakah seorang Setiausaha Pejabat Gred N27 perlu balik dari opis selepas bosnya balik? <--- aku balik lebey kurang kol 5.05 petang (lebey tuh~) tapi bos aku balik selepas jam 6.30 petang~ apakah? huh!

erk! perlukah aku datang sebelum bos datang dan balik selepas bos balik atas alasan~ NAK KEMAS PEJABAT PENGARAH~ erk! Perlukah?

kalu aku bujang myB, aku leh buat kot, tapi aku dah kawen siap beranak 2 lagik~ komitmen aku terhadap keluarga camna ek? lagipula aku WANITA~ apakah? letey ooo menunggu nih~ aku pernah gak ikut rentak bos aku nih~ mai awai, balik lambat tapi aku x upaya dah nak wat camtu~

bayangkanlah : aku ada dua orang anak~ sorang aku hntr nursery dan lagik sorang aku hntar pengasuh~ nursery akan caj rm10 jika kita amek lewat dari jam pertama yang sepatutnya kita amek~ contohnya 7.30 pagi - 6.45 ptg~ selepas jam 6.45 ptg~ rm10 akan dicaj~ disebabkan aku seorang Setiausaha Pejabat Gred N27 yang taat, aku pun ikut la rentak bos namun kalu setiap hari nak bagi rm10 kat nursery~ mampukah aku?

bayaran bulanan rm380 + bayaran setiap jam rm10 lak utk setiap hari yang lewat~ erk! bankrap la mak camnih~ rm380 + rm10 x 20 hari maka rm560 utk sebulan bagi seorang anak +  lagik rm300 utk sorang anak yang hantar pengasuh, maka rm560 + rm300 = rm860~ uiks~ mampukah aku? nih belom pengasuh mintak caj rm10 cam nursery~ mak leh rebah nih~ tapi fahamkah bos ngan situasi aku camnih~
fahamkah~

myB dia xkan paham kot~ aku terpaksa tukar nursery anak aku~ yang lebey murah lew~ rm270 sebulan termasuk makan/minum pagi~ namun nursery yang baru nih lak, tak galakan ibubapa amek anak lewat dari kol 5~ apakah? paling lewat yang disarankan pun 5.30 ptg~ kalu lewat dari tu~ hmm.. cian anak aku, dok sorang2 la jawabnya~ silap haribulan dok tunggu aku dalam keta teacher dia untuk aku datang amek~ cian dia~ tapi boss pahamkah situasi aku nih? aku terdesak dan didesak~ tu blom termasuk yg kalu ada Kawad Pengarah lagik~ argh~ rungsing~

fahamlah wahai boss bahawa PA mu ini masih mempunyai dua orang anak kecil dimana anak kecilku itu masih lagik tidak boleh diharapkan~ kalu aku leh pesan kat anak aku, suruh dia p nursery/ pengasuh dan balik nursery/pengasuh dengan sendiri~ itu x mengapalah~ tapi depa kecik lagik~ tak paham apa pun~ skrg aku hantar cik merry p pengasuh, encip rozainal hantar cik kelly p nursery ;p~ oops~ aku dan encip rozainal keja seopis k~ tapi skrg encip rozainal dipinjamkan sementara di Parol Barat Daya~ apakah? time balik aku terpaksa carry cik merry utk amek cik kelly~

Wahai PA sekalian, perlukah kita datang sebelum pengarah datang dan balik selepas pengarah balik?*ples* kih ~ kih~ kih~

kesimpulan : aku amalkan datang kerja sebelum kol 8.00 pagi dan balik kerja selepas jam 5.00 petang~ ahaks~ apakah?

Sunday, April 17, 2011

Premium Beautiful : Bayar Secara Ansuran~


Lately nih Chekgu Murni ada terima banyak email yang minta nak beli corset Premium Beautiful tapi nak bayar secara ansuran bulanan selama 12 bulan~ FYI Chekgu Murni hanya terima pembayaran secara cash, credit card n ansuran tetapi melalui rhb easy payment~

Klik utk gambarajah lebih besar~

Klik utk gambarajah lebih besar~
Chekgu Murni bagi contoh untuk Premium Beautiful saiz kecil yakni saiz S dan saiz M:-
Harga Biasa - RM 2400
Harga Promosi - RM 2000 (cash, cc)

i. Option 1 
- bayar ansuran direct dengan Chekgu Murni~ harga Premium Beautiful akan menjadi harga biasa iaitu RM 2400~ maka bayaran bulanan selama 12 bulan ialah RM 200~
Pengiraan : 12 bulan x RM 200 = RM 2400 (Premium Beautiful akan dipos setelah bayaran penuh diperoleh)

ii. Option 2
- bayar ansuran menggunakan rhb easy payment~harga Premium Beautiful adalah harga promosi iaitu RM 2000~ maka bayaran bulanan untuk rhb easy payment~ selama 12 bulan ialah RM 189~
Pengiraan : 12 bulan x RM 189 (bayar kepada pihak bank~rhb easy payment)  = RM 2268 (Premium Beautiful akan dipos *serta-merta)

Perbezaan : RM2400 - RM2268 = RM132~anda akan jimat sebanyak RM 132~

sebab tu pada siapa yang nak beli secara ansuran Chekgu Murni suggest buat rhb easy payment sebab lagi jimat~



019-5735039


Thursday, April 14, 2011

Premium Beautiful : Cara Mengukur Saiz Premium Beautiful

Premium Beautiful merupakan korset yang custom made yakni~ ukuran adalah mengikut ukuran bentuk badan kita sendiri~ cam baju kurung yang kita tempah dengan tukang jahit tuh :p~ diukur bersesuaian dengan badan kita dan bukannya cam baju kurung yang ready-made yer~ ;p sebab tu premium beautiful dibahagikan kepada tiga bahagian utama iaitu, long girdle, long bra dan waist~ masing-masing ada ukuran sendiri~
 
Jom kita ukur~ amek pita pengukur yer~ ukuran dalam sentimeter (cm)
 
Langkah 1 : Puncak Dada~ bahagian paling tinggi di dada ;p~
 
 
Langkah 2 : Bawah dada anda~
 
 
Langkah 3 : pinggang anda yang selari dengan siku~
 
 
 
Langkah 4 : Puncak punggung anda~ yang paling tinggi~
 
 
semua ukuran mestilah dalam sentimeter k~
 
puncak dada : ** cm
bawah dada : ** cm
pinggan : ** cm
punggung : ** cm
 
pastu leh la email/ sms ukuran tu ke
 
 
019-5735039

Wednesday, April 13, 2011

Wahai Orang Kampung Sekalian~ Dengar-Dengar~ Ahaks~

Dear My Future Biz Partner,

Akhir tahun ni package ke VENICE akan berlangsung starting bulan June ni. So ini lah peluang untuk kita semua menikmati pelancongan secara FOC!

Jom dengar pelan marketing from me~

buzz me k!

abayahitam@gmail.com / 019-5735039

Tuesday, April 12, 2011

Persediaan untuk Membina Kerjaya sebagai Freelance Make Up Artist - Why nak jadi Make Up Artist?

Dedulu pernah suatu ketika aku ada keinginan gak nak menjadi seorang MUA (Make Up Artist)~ almaklumlah MUA bagi aku suatu kerjaya yang glemer~ tapi aku xdpt byk pendedahan ttg itu~ aku cuma berangan2 dan suka2 jew~

Aku, seorang perempuan yang biasa2 yang sukakan benda2 cantik ;p~ aku suka tengok perempuan cantik x kiralah cantik itu sebab natural beauty atau cantik sebab makeup~ janji cantik~ asik ooo tengok perempuan cantik nih~ pehtu mulalah berangan nak memiliki wajah cantik camtu ;p~ ahaks~

makeup merupakan teknik untuk 'menipu' dari wajah yang biasa2 ke luar biasa~ ahaks~ cam opera cina tuh ;p~ itulah aku~

aku tertarik dengan blog cik jumie nih~ pertanyaan beliau :

Why nak jadi Make Up Artist?

Pertama sekali akak nak tanya u olls yang nak jadikan kerjaya make up sebagai your freelance job,  KENAPA U OLLS NAK JADI MAKE UP ARTIST?  Sebab u olls minat make up?  Sebab u olls minat make up muka u olls sendiri?  Sebab u olls suka tengok orang cantek?  Sebab u olls rasa u olls boleh make up?  Sebab u olls rasa glamer bawak beg mekap besak-besak lalu depan orang ramai masa kenduri kawen? Sebab u olls rasa make up artist ni senang saja untuk dapat duit?  Sebab u olls rasa senang jer nak make up orang,  sapa-sapa pun  boleh?  Sebab u olls rasa............?

Jawapan aku : Semua jawapan di atas~ ahaks~

aku suka makeup dan aku suka diriku dimakep walaupun encip rozainal tak suka wanita yang mekap~ erk! pelik kan~ sesetengah suami tu suka tengok isterinya bermekap namun si isteri lak tak suka mekap dan ada juga sebaliknya bilamana si suami tak suka si isteri mekap, namun si isteri lak suka mekap~ adatlah kan~ ahaks~ pilihan tetap dari kita ;p~

semestinya aku suka tengok orang cantik~ siap jeles lagik ngan kecantikan yang dikurniakan oleh Allah kepada wanita2 cantik nih~

bayaran utk mengikuti kursus mekap nih agak mahal tu yg membantutkan aku~

KEJAYAAN TIDAK MENGENAL SESIAPA

just follow the leader~
 
Kaya, miskin, tua or muda?

Tak cantik, pendek, kurus or gemuk?

Semua tu TAK PERLU untuk berjaya

Yang membuatkan saya betul-betul teruja 70% mereka yang berjaya dalam business ini adalah terdiri dari golongan orang biasa. meaning min wage of RM1500-RM2000 sahaja.

Masa awal2 nak join business ni sampai terdetik di hati saya kenapa mereka ni semua bukannya ada degree/masters or even phd.. tapi boleh berjaya??

Nurse/kerani/ Pembantu Am/Polis/Suri Rumah etc

Tapi sudah bergelar Crown Diamond Manager dengan income 5 angka sebulan..

For this business mesti SAYA boleh jugak!! Ape kurangnya saya dengan mereka??!

Kejayaan tidak memilih sesiapa, semua orang BOLEH berjaya tapi ...

Orang yang berjaya ialah orang yang BINA impian mereka.
Bercita2 besar and willing to take challenge.

Manusia yang tak berjaya ialah manusia yang tak berani nak membuat impian... mereka terlalu takut untuk berimpian..

Are you willing to take this challenge?

Or nak tunggu keadaan berubah or dalam keadaan terpaksa baru nak buat?

Renung-renungkan~

019-5735039



Business Tips: Bersedia untuk dibimbing

Juz follow the leader~
 
Ilmu
 
Ramai yang nak buat business ni, tapi tidak tahu apa tujuan dan peranan masing-masing. Everybody is a business owner... so kita mesti take a good care of your own business.. mesti ada commitment terhadap business ni.

First and foremost for me the most important thing is KNOWLEDGE or ILMU. Tak boleh tiba-tiba masuk business ni tahu semua benda nak dibuat... mestilah melalui proses pembelajaran melalui classes yang telah diberikan (FOC je) and of course melalui duplicate your leader.

Tanpa ilmu, memang semua benda tak boleh jadi. So product knowledge mesti berada di hujung jari. Itu peranan sebagai sales manager or senior sales manager baru.. melalui hadir ke majlis ilmu dan kemudian praktikkan. You yourself must take a responsibility toward yourself..
 
Dan masa pemimpin berada disebelah kita or semasa sponsoring sila pay attention and jot down all the notes if u have to. Kita dapan tengok our leader sendiri secara live macam mana our leader buat. This business is a win-win situation, kita buat kita dapat.

Bertindak
 
Lepas ade ilmu tu, nak buat ape? Of course mestilah disusuli dengan tindakan.

"Action speaks louder than words"

Kalau kita rajin datang ke kelas, tapi takut ambil tindakan pun tak guna... tak guna nak jadi gedung ilmu - bak kata CDM Siti Rohana.... and practise makes perfects.

RUJUK
 
Lepas dah bertindak mestilah RUJUK.Simple word tapi kadang2 orang lupa. Every step you take in this business rujuklah pemimpin, coz leader sentiasa dibelakang kita pantau kerja kita. Tapi kalau kita sendiri tak rujuk pemimpin macam mana pulak tu? Pernah dengar tak pepatah "Segan bertanya sesat jalan".

Bila kita rujuk, so that our leader knows that kita ada show some commitment kat sini baru lah kita senang nak TEAM WORK. And lagi senang pemimpin nak rungkai segala masalah yang kita hadapi.
 
dan bila complete 3 elements ni, insyaAllah menghasilkan kejayaan!!!
 
 
019-5735039
 
 

"... ibu, enset ibu tak amek pun?"

khalisah ooo khalisah~

pagi nih cam besa la~ aku sibuk nak p keja, anak2 yang bangun awal dari ayah depa, mulalah operasi di rumah~ maryam ngan cara dia, khalisah ngan style dia namun kesimpulannya masing2 membuat aku kelam-kalut~ huh!

tadi yg membuatkan aku leh tersenyum disebabkan pertanyaan nih~ dari khalisah

situasi : aku mendukung maryam kuar dari umah utk menghantar maryam ke pengasuh~ sesambil bejalan kuar tu, aku sempat pesan kat khalisah, suruh tutup pintu umah~ al-maklumlah khalisah bye-bye aku dan adiknya~ tapi sambil bye2 tu sempat lagik wat pesanan kat aku~

"... ibu p keja dulu na, nanti tang ibu lik ja, bu amek kakak" <--- ayat khalisah nih ;p~

aku pun iyakan jew lew~ aku dah lambat nih~

"... ibu, enset ibu x amek pun?" <--- leh tanya lagik tuh ;p~

".. alamak! ibu lupa la, Kakak bagi ayah tau enset ibu tu" <--- kekunun aku lupa la bawa handset padahal aku pi opis NO HANDPHONE PLEASE~

kakak nih, time ibu p shopping2 ngan kakaka, bukannya kakak nak ingatkan ibu pun ttg enset nih tapi bila ibu nk p opis, sibuk ingatkan ibu~

SEKARANG : bila teringat balik pertanyaan khalisah tadi, buat aku tersenyum sendiri~ khalisah ooo khalisah~ walaupun kita asik gaduh ja tapi kita akan tetap saling menyayangi kan~ ahaks~

Bila Encip Suami Berkata-Kata~ Indah OoOo~

Pada suatu hari, seorang isteri bertanya sesuatu pada suami,

Isteri: Darling, 3 tahun kita hidup bersama, u rase ader tak yang kurang kat I nih?

Suami: Takde. U ok aper.

Isteri: Memang laa I OK tapi takkan laa U tak rase aper2 yang kurang pada I nih? Jujur laa...

Suami: Takde takde. U dah OK. Yang penting U sihat dan boleh jaga family kita.

Si isteri tetap tak puas hati dengan jawapan si suami. Keesokannya, si isteri tetap berusaha bertanya pada suami.

Isteri: Darling, nih I tanya last laa nih. Betul ke takde aper2 yang kurang pada isteri U nih? I nak U jawab dengan jujur. Tak nak selindung2.

Suami: Ok. U jangan plak marah bila I bagitau k. Tarik nafas dalam2 dulu.

Si isteri pun tarik laa nafas dalam2 macam yang suami dia suruh. Dup dap.. dup dap...

Suami: U dah ready?

Isteri: Dah. Cepat laa cakap! (dengan tak sabar nyer!)

Suami: U nih LEBIH dari segala segi. LEBIH berat, LEBIH besar, LEBIH makan, LEBIH saiz, LEBIH laa senang cakap. Tapi ader satu yang KURANG; KURANG cantik!

Isteri dah mula rase nak pengsan sebab dengar pengakuan ikhlas suami.

Isteri: Thanks dear sebab berterus-terang dengan I. Tapi U bandingkan I dengan saper eh?

Suami: Dengan MAK I laa! (dengan muka selambe nyer)

PUP! Pengsan terus si isteri~ ahaks~

Moral of the story: Kecantikan dan kesihatan seorang isteri perlu dijaga dari awal perkahwinan. Bukan setakat rupa, bentuk badan dan kesihatan segitiga emas wanita khususnya perlu dijaga rapi.

Fikir-Fikirkan~

Sekadar renungan~

20-an MENGANCAM,

30-an TERANCAM,

40-an DIANCAM,

50-an DAH TAK CAM!
ahaks~

Monday, April 11, 2011

Premium Beautiful Business : Long Term Bizz


Just Follow The Leader~
 
Salam semua

Mesti ada antara kita, yang masih tercari-cari ape biznes or side income utk menjana pendapatan keluarga kan? or at least tambah yang mana2 tak cukup tu...

Believe me, I was one of them... selalu imagine sorang2 mcm mana nak KAYA or at least ada DUIT... Hmmmm

And bila tengok orang muda drive kereta besar, bawak designer handbag yang 5 angka harganye.. mesti terus terpikir " mesti laki dia kaya... or mesti anak orang kaya dia ni" Tapi sebenarnye bila buat biznes Premium Beautiful ni, I realized that :

I don't have to be rich man's wife or anak orang kaya...

sebab kita sendiri mampu mengubah nasib kita! :)

This business is not all about making money semata-mata or ajak orang join biznes kita.. It is life changing process...

nak transform from :

Penakut jadi Berani
Pemalu jadi PEramah
Demotivated jadi Full of motivation
Pasif to active
malas pada rajin!


Orang tanya macam mana nak kekalkan biznes yang berpanjangan???
Senang saja... TARGETKAN UNTUK BIZNES PARTNER kita ... bila mereka DAPAT, mereka pasti HAPPY dan pastinya nak BUAT lagi!! Itu formula simple!!

And as a Leader, kita sentiasa kena berada di hadapan, kerana kitalah tunggak kejayaan biznes kita.. dan menjadi CONTOH yang terbaik buat business partners kita. Kalau buruk emak, buruklah anak2 nya...kalau mak elok insyaAllah anak2 semua duplicate je cara mak dia tadi..:D

Tiada pemimpin nak tengok rakan kongsi dia GAGAL... kecuali pemimpin yang bodoh. heeee

Biznes ni win-win situation, kita kerja keras kita yang dapat bahagiannya.. dan konsep biznes yang dijalankan ialah TEAM WORK PROJECT! Best kan! Ada tak dalam kehidupan seharian rakan sekerja kita or bos kita nak tolong capaikan target kita? Or naikkan pangkat kita? U takkan jumpa mana2 biznes or di tempat kerja ada orang willing to do that.

So ape tunggu lagi! Ayuh bangkit segera!!!


019-5735039

Business Tips: How to become a sales SUPER STAR?

  • Your thoughts are causes and conditions are effects



    • Your outer world is a reflection of your inner world
    • You are invariably attract into your life people circumstances opportunities and even sales that are in harmony with dominant thoughs
    • You become what you think most of the time
    • Only you can decide what it is what you think about and only you can decide what really happen to your life
    • More than 350,000 sales people have been interviewed to find out what it is that they think about most of the time..
    • Top sales people think most of the time WHAT they want and HOW to get it
    • Unsuccessful unhappy people think and talk about what they DON'T WANT most of the time.
    • Your income reflects your thoughts.. there is no real differences between the people who earning a small amount and people with huge amount of income
    • But the only differences is the highest earning sales people decided to earn that amount and the questions that they ask all day long is HOW
    • Top sales people have optimistic mind even realistic expectation of success.
    • If you think like the top sales person thinkm you can eventually get THE SAME RESULT!
    • The difference between try and triumph is the little UMPH!
    • The more you think what you want and how to get it the more rapidly you start to move towards your goals and starts your goal to move towards you.
    • Successful people are intensely goal oriented, they know what they want and they focused single mindedly on achieving it every single day!
    • Goals unlock your positive mind and realese ideas and energy for goals attainment.

    Wednesday, April 6, 2011

    Hidung Blocking~ BALAS~

    Peluang Datang Lagik~

    Jom booking ur appoiment with me~ to those yang nak tau about my biz and my premium beautiful ;p~
    just buzz me k~

    my biz partner akan datang sini~ she's my senior in tiz biz~ jom jumpa!

    Esok k! 08-04-2011~ and Lusa  09-04-2011~

    019-5735039/ abayahitam@gmail.com

    Rozache

    maceh encip rozainal coz be my follower no 23 lagik~ i lap u la~ ahaks~

    maceh follower2 yang len gak~ hargai sangat~ maceh~

    Dr. Adha Ku Kay Shah

    huh! bersesuaian dengan topik pagi hari nih~ meh aku nak kongsi tentang perasaan aku kini! *mood tak pueh ati*

    seawal pepagi yang hening~ biasa la mood aku ok2 ajer~ tapi disebabkan satu makluk indah ciptaan Allah nih membuatkan aku feed-up la~ kamon la bro~ u lelaki, i perempuan, kalu u tak suka~ tak dak effect pun kat i~ tapi u jgn la camtu k~ niat u tuh tak bayek la~ niat u cuma nak kenakan i ja kan~ please la~ both of us dah dewasa~ berpikiran la dewasa sket walaupun u berpangkat adek~ please~~

    aku memang hangin tul ngan mamat nih~ walhal masalah nyer kecik jew namun ianya kerap berulang dan terjadik~ hina sangatkah aku nih? mengacau pandangan ampakah aku ini~ aku rasa cam aku nih tak kacau ampa pun lelebey lagik det ampa~ aku tak kacau ampa apa2 pun~ ghasanya lah~ kalu kacau pun maybe terkacau sket pandangan ampa tu~ k~ aku paham ampa punya mata utk melihat dan mulut untuk berkata-kata~ tapi hal remeh nih pun ampa terniat nak kenakan aku~ memula aku Dr. Adha Ku Kay Shah a.k.a AAK namun acap kali aku dilayan sebegitu aku naik MELUAT! menyampah! MENCIIiiii~ kalu leh sila jangan berurusan ngan aku lagik k~ please~ aku tak perlukan komen yang negatif dari u la bro~ kalu niat u bayek, mahu memperelokkan aku lagik itu tak pa la~ aku paham tapi niat u cuma nak gelak2kan i~ alamak! sorry k! aku bukan muniza yang dulu, yang just teriama jew apa yang ampa cakap~ sesambil aku dok senyum kambing tp dlm ati aku bara ooo~ sekarang! NO! NO! NO!

    aku bukan tak leh terima kritikan~ ahaks~ namun kritikan ampa tu asasnya hanyalah nak kenakan aku~ nak gelakkan aku~ nak wat aku sebagai bahan~ tu yg aku tak pueh ati tuh~ tu ja~

    hinakah aku membina keyakinan diri aku sendiri dengan berpenampilan sebegini? arghh~ aku tau la aku tak sesempurna ampa k~

    apa yang aku merepek-meraban nih kan? ampa berminat nak tau? masalah ttg MAKEUP~ ahaks~
    benda kecik yang diperbesarkan~ itulah aku~ sensitip la isu nih bagi aku~ aku kan seorang pemekap yang tegar~ aku membohongi diri aku dengan menconteng warna-warna indah di wajahku yang kusam nih agar aku lebih kelihatan menarik dan seterusnya mempunyai tahap keyakinan diri yang tinggi~ aku tahu~ ampa tak perlukan mekap nih semua kan? kerana ampa selesa dengan wajah asli ampa~ kekunun natural beauty kan~ aku? mana nak datangnya natural beauty? dengan wajah yang kusam~ bermata panda yang cantek~ berbibir gelap~ berhidung kembang~ ini bukan masalah bersyukur atau tidak bersyukur dengan kurniaan Illahi tapi berkenaan keyakinan diri~ ya dedula time aku skolah aku rasa rendah diri la~ siap diejek2 kekembangan hidung aku nih~ ampa suka la tapi aku sebagai mangsa pada usia tu langsung tak tertarik dengan jenaka ampa~ aku MENCI! tapi skrg aku dah keja, mampu beli alat mekap aku sendiri~ aku gunakan teknik tipu tu utk menutupi kekurangan aku~ aku tau aku lemah~ harapan aku bilamana aku mekap akan terhasillah wajah yang indah tapi ampa still kutuk kan~ mekap cam opera cina la~ aku dah cantik la- tak perlu mekap lagik~ arggh~ masih negatif! aku Dr. Adha Ku Kay Shah~

    sekarang aku cuba luahkan di sini jew~ nak marah2 org len secara tengking2 cam tak patut ja~ aku just SILENT!

    Tuesday, April 5, 2011

    Yihuuu~~ Berjaya~

    testing~ copy screen~

    Bulatkan Hati Anda Dengan Pemimpin~ Just Follow The Leader~

    Just Follow The Leader~ ahaks~


    ADAKAH ANDA

    +

    +

    +

    +

    +

    1. Bosan tengok LEMAK YANG TERKUMPUL a.k.a terletak elok jew di PEYUT~ Bila pakai dress~ alamak nampak berLIPAT-LIPAT~ chantekkah?

    2. Menyampah~ tak suke! tak suke! dengan BENTUK BADAN out of shape~ yakni mengeleber sana-sini-situ dan situn ;p~ chantekkah?

    3. Geram tahap dewa-dewi pabila mata sendiri berpura-pura terpandang peha sendirik yang amat BESAR cam gajah~ uiks~ bila berjalan jew peha kiri berlaga dengan peha kanan sesama sendirik~ alamak~ chantekkah?

    4. Tidak tertahan dengan SAKIT URAT BELIKAT/ SAKIT BELAKANG ataupun sengal-sengal badan ataupun badan yang penuh dengan ANGIN kus-kus~ ekekeke~  lagik sakit pinggang~ chantekkah?

    5. Erk! Rasa cam nak pengsan ataupun dah pengsan pabila 'teman baik' datang menjengah setiap bulan~ PERIOD PAIN~ wow! sakit nyer~ kalu leh bagi kat org len kan baguih~ chantekkah?

    6. Teringin nak mengandung anak hasil perkongsian hidup dengan yang tersayang setelah lama berkahwin namun masih belum dikurniakan rezeki~ dah pelbagai rawatan tradisional dan moden telah dicuba dan masih tercari-cari produk yang sesuai~ chantekkah?

    7. Nak badan extra bergetah kembali selepas berkorban melahirkan zuriat yang ditunggu selama ini~ ada sesetengah berpendapat~ body wanita selepas bersalin nih.. kalu kena dengan gaya penjagaannya maka akan bertambah mantap lah~ mengiurkan~ namun jika tersalah jaga~ itulah yang mengelember sana-sini~ NAMUN bila berpantang tak kuasa nak pakai bengkung tradisional yang berbelit agak-agak susah pakai tuh~ pehtu jalan cam robot~ lagik~ bila nak melepaskan hajat~ alamak! susah bebenor! chantekkah?

    8. Semestinya nak jadik RATU/ PERMAISURI terchantek sekali di hari bahagia anda~ almaklumlah sekali seumur idup~ postur badan yang chantek~ kulit wajah yang kemerah-merahan~ chantekkah?


    Nah cuba pakai PREMIUM BEAUTIFUL nih~

    Insyallah~ KEAJAIBAN akan berlaku~  erk! Adakah keajaiban di dunia nih? cer.. fikir~ cer.. fikir~




    FREE CONSULTION~ FREE TRIAL~ FREE DELIVERY~

    PAY CASH ataupun ANSURAN~

    Harga SPECIAL untuk 7 orang PERTAMA yang contact Chekgu Murni melalui post entry ini~

    Oops~ sila sebut kata kunci : AJAIB


    019-5735039

    Monday, April 4, 2011

    USM~ Here I Come~~~

    Alhamdulillah~ permohonan aku untuk melanjutkan Ijazah Sarjana Muda Pengurusan di USM secara Pengajian Jarak Jauh TERcapai~ syiok ooo~ nih kategori berita GUMBIRA nih~ ahaks~

    meh aku tunjuk sket (bangga nih ;p~) al-maklumlah aku nih dah lew 'budak'  tak pandai~ sekali permohonan aku diterima masuk~ alahai~ menguntum senyum di jiwa raga~ ahaks~ *aku dalam mood GUMBIRA nih*

    erk! camna nak copy screen ek? ayoyo! mak tarak tau noks (ala-ala ayat tiru dari blog fofular yang len~) makanya akibat tidak arifan aku copy screen makanya aku delay dulu lah nak tunjuk surat tawaran~

    encip rozainal gtau just tekan Print Scrn pehtu paste la kat mana2 yang aku nak~ tapi awat la aku buat tak menjadi~ dah berapa banyak kali Print Scrn daa~

    kesimpulannya : 5-8 JUN 2011 nih aku akan bergelar PELAJAR USM~ bangga tak~ bangga tak~ bangga tak~ ekekeke~

    mak-ayah, adik dapat masuk U~ bessttttt ~~

    USM~ tunggu aku k!

    Premium Beautiful : Jom Jawab Soklan~

    Soklan : Adakah ANDA boleh memberi feedback yang telus/ ikhlas berkenaan Premium Beautiful? Terutama sekali berkenaan kesan-kesan positif dari pemakaian Premium Beautiful~

    Sekiranya jawapan anda : Ya~ mengapa anda berkata "ya"~

    Sekiranya jawapan anda : Tidak~ mengapa anda berkata "tidak"~ Sudahkan anda memiliki sekurang-kurang SATU SET LENGKAP PREMIUM BEAUTIFUL? Jika anda pernah memiliki Premium Beautiful dan masih berkata TIDAK padanya~ feedback anda adalah ikhlas namun jika anda TIDAK PERNAH MENCUBA mahupun menyentuh fabrik Premium Beautiful dan berkata tidak padanya anda adalah seorang yang BERFIKIRAN NEGATIF! Tak elok berfikiran negatif dan anda belum layak lagik bagi feedback yang Premium Beautiful nih tak bagus~ ahaks~ emo sat~

    Kekadang Chekgu Murni feed-up gak ngan kengkawan di sekeliling~ mementanglah Premium Beautiful nih baguih~ asik nak bg feedback negatif ja~ walhal tidak pernah pun mencuba premium beautiful~ nak bg free consultion dan free trial pun tak mau! nih nak komen lak~

    antara ayat-ayat negatif orang yang tidak pernah mencuba premium beautiful tetapi masih berminat nak kritik~

    * Premium Beautiful nih bukannya bagus sangat~ setakat nak besarkan tete* bayek guna atika bla.. bla.. bla~ murah sket~ tak pun guna ja dari produk cosway bla.. bla.. bla.. nah! nak sangat tete* besar~ <--- komen : ok! anda ada pilihan samada nak cuba Premium Beautiful atau mana-mana produk yang lain yang anda rasakan berbaloi dari segi harga dan kualiti~

    * "... ala setakat keputihan ja~.. x yah la beli Premium Beautiful mahal sangat~ bayek beli pencuci Sireh Mas bla.. bla.. bla.. lagik kita makan ja D' Folia bla.. bla.. bla.. jimat! Tak yah membazir~ <--- komen : ok! itu adalah hak anda~

    * Premium Beautiful sebagai set bersalin/ berpantang anda~ Wat pa la membazir beli premium beautiful tuh~ dedula mak2 kita pakai ja barut tradisional~ badan cantik gak~ lepas abeh pantang kan dah tak boleh guna dah~ rugi tu~ <--- komen : ok! tu pandangan anda~ mak2 kita dulu pun tak guna premium beautiful just guna barut ja~ namun mak2 dulu disiplin dalam berpantang~ mana ada istilah curik2~ PEMBETULAN : Premium Beautiful pratikal dipakai sebelum/ semasa/ selepas berpantang~ bukan utk satu penggunaan sahaja malahan pelbagai~ anak dara pun leh pakai u~

    *"... aku kurus dah.. dah tak perlu premium beautiful~.. <--- ok! anda kurus tak bermakna Premium Beautiful x sesuai untuk orang kurus~Kurus bagaimanakah anda? kurus cam tiang letrik atau kurus yang ada shape? mana menjadi pilihan? Tepuk dada, tanya selera masing-masing k~

    *"... mahal la Premium Beautiful nih~ aku tak mampu <--- ok! inilah POINT UTAMA mengapa nada kritik premium beautiful kerana harganya yang anda istilahkan MAHAL~ fikirlah secara positif dan logik akal betapa banyak kebaikan yang diberikan oleh Premium Beautiful~ sekali investment untuk seumur hidup~

    anda PATUT cuba, anda PATUT merasai kelebihan, anda PATUT menerima yang terBAIK~

    kesimpulan : Janganlah anda berkata TIDAK kepada kebaikan~ kalau nak komen tu biarlah mempunyai ciri-ciri asa yang kukuh~ anda TIDAK PERNAH pun mencuba namun jawapan negatif dah mula berputik difikiran anda~ mana nak datang kebaikan~

    abayahitam@gmail.com

    019-5735039

    OBES : Buat saya MALAS~

    Kepada Owner Jendela Hidup,

    Chekgu Murni minta kebenaran copy-paste entry Kak Aya ;p~ maaf sekiranya tindakan ini mengganggu kak aya~

    maceh~

    Muniza~

    Attention!

    Chekgu Murni berhajat bebenor nak jadikkan Kak Aya sebagai my testimonial~ Paseypa? Jom klik ke blog beliau~ Jendela Hidup Uiks~ Paseypa Chekgu Murni kekunun memilih kak aya untuk menjadi testimonial Chekgu Murni? cer.. teka~.. cer.. teka~ ahaks~

    Dalam Chekgu Murni dok blogwalking, maka terjumpalah blog kak aya nih~ blog kak aya punya header yang chantek~ Chekgu Murni dah lew addict ngan pic cartoon~ chantek jew~ maka dari header yang chantek tu la Chekgu Murni baru teruskan pembacaan entry-entry kak aya~ Oops~ upernyer header yang chantek memainkan peranan jugak kan utk menarik minat Chekgu Murni~ Ahaks~

    Dari pembacaan Chekgu Murni yang sekali pintas itu, Chekgu Murni dapat kesimpulan yang kak aya perlukan bantuan~ bantuan? bantuan yang bagaimana? dia perlukan bantuan dari segi maybe nasihat~ bagaimana nak mendapatkan BMI yang ideal bagi dirinya~ macam2 tips/ petua diberikan~ cuma pilih yang mana satu bersesuai dengan diri~

    Apa lagik~ Chekgu Murni pun mencuba nasib lew~ untung sabut - timbul~ untung batu - tenggelam~ maka Chekgu Murni higly recommend PREMIUM BEAUTIFUL

    Chekgu Murni sedia maklum~ harga Premium Beautiful merupakan penghalang utama untuk anda mencuba ;p~ tul x? lagi pula kesannya belum tentu lagik positif~ takut pelaburan yang dileburkan tidak berbaloi-baloi~ nak harapkan testimonial Chekgu Murni sendiri mestilah yang bayek2 sahaja almaklumlah Chekgu Murni pengedar Premium Beautiful~ ahaks~ namun tetimonial Chekgu Murni asli tau~ pengalaman sendirik~

    Maka, sebab inilah Chekgu Murni berhajat benar nak jdkan kak aya my testimonial~ Chekgu Murni tak kenal pun kak aya~ Kak aya pun tak kenal Chekgu Murni~ kami tiada kepentingan pun namun Chekgu Murni memang nak kak aya mencuba Premium Beautiful~ berkenaan harga~ jangan rsau~ ditanggung beyes~

    Jom kongsi maklumat nih : Hindari Lemak~ Jauhi OBESITI~ JANGANlah GEMUK!

    Cer.. citer.. cer.. citer~

    Tertarik tak tittle cenggitu~ ahaks~

    sebagaimana yang semua orang sedia maklum (kerana ini adalah pengetahuan am!)~ iaitu BERAT badan yang berlebih-lebihan akan mengundang/ menjemput pelbagai masalah yang SERIUS adakalanya kurang SERIUS :p~ namun bukan tertumpu pada berat badan yang berLEBIH-LEBIHan sahaja namun yang kurang berat jugak akan ada masalahnya namun fokus utama kini adalah bagi yang berlebihan berat badan~ Antara maslah yang akan dihadapi sekiranya anda GEMUK!

    diabetes~
    serangan jantung~
    kanser~
    darah tinggi
    dan pakej2 penyakit yang seangkatan dengannya lagik~ ;p~

    namun kita berusaha menghindari penyakit2 nih dengan pemakaian Premium Beautiful (ya~ kita berusaha numun Allah jua yang menentukan - siapa yang tidak mahu kesihatan yang baik~)

    “FIR di dalam Premium Beautiful bertindak semulajadi, dimana sel-sel badan akan berolahraga lebih berkinetik, mengoptimumkan kadar metabolisma badan. Ia diuji secara klinikal dan terbukti sebagai 'treatment' paling berkesan untuk pengurangan berat dan pengurusan jisim tubuh. Beribu-ribu orang di seluruh dunia telah mendapatkan manfaat daripada FIR 'treatment' seumpama ini

    Begitulah hebatnya kuasa FIR nih~ tapi almaklumlah kalu dari segi pembacaan sahaja dan tidak disusuli dengan tindakan dengan cara membeli korset ajaib ni manakan dapat hasilnya~ oleh yang demikian, kenalah cuba dahulu baru tahu~

    kak aya, jom cuba satu!

    abayahitam@gmail.com

    019-5735039

    Friday, April 1, 2011

    Thursday, March 31, 2011

    Rasa Selesa Berbaloi-Baloi Dengan Premium Beautiful~

    Hari nih aku nak berkongsi lagik my positif testimonial about Premium Beautiful~

    Sebelum tuh aku nak kongi benda nih ngan ampa semua~

    Soklan : Muni dah kuruih pun pakai Premium Beautiful gak? Nak kuruih sampai mana langsung? Bukankah dah kuruih dah? Ish~ ish~ ish~ Rugi ja~

    Alamak! Depa salah faham rupanya (dalam ati la ;p~ rasanya depa ingat kalu pakai korset nih untuk kuruih kan badan ja kot dah xdak menda len lagik~ depa silap~ besala manusiakan~ ahaks~)

    Jawapan : Muni beli Premium Beautiful nih memanglah bukan nak kuruihkan badan, muni dah memang kuruih nak wat pa nak bagi kuruih lagik~ huduh la kalu kuruih sangat~ <--- klise dak?

    Lalu apa tujuan aku yang sebenarnya sehingga aku sanggup leburkan RM2k untuk memiliki Premium Beautiful? Nak tau x? Meh aku kongsi sama2~

    Sebelum tuh, mari kita sama2 meluaskan pandangan atau pendapat kita k~ jangan berfikiran negatif namun berfikirlah secara positif~ ahaks~

    Sebenarnya aku TERINGIN sangat nak beli korset Premium Beautiful nih alasan nya cuma satu ja~ Apakah alasan itu?

    +

    +

    +

    jeng

    +

    +

    jeng

    +

    +

    +

    jeng~

    sebenarnya : tujuan utama aku membeli Premium Beautiful adalah akibat rasa cemburu yang amat sangat aku pada cikWHITE forever~ ahaks~ leh ka cenggitu? Bukankah aku nih secret admired dia? Body cikWHITE forever~ kelihatan cantik cam anak dara you~ i loikee~ walhal dah beranak 2~ (bagi aku la) setelah dia mempraktikan pemakaian Premium Beautiful~

    Perasaan amat jeles itu, telah meMAKSA aku menGOOGLE berkenaan PREMIUM BEAUTIFUL~ pergh~ memang ada banyak info berkenaan Premium Beautiful nih~ cam best lak tuh~

    Aku teruskan pembacaan aku~ banyak blog yang aku skodeng~ blog PREMIUM BEAUTIFUL la~ sungguh banyak informasi disana~ best lak aku baca hal-hal wanita nih~ rupanya PREMIUM BEAUTIFUL nih banyak khasiatnya~ bukan sekadar untuk MENGURUSKAN BADAN sahaja namun masih terdapat banyak lagik khasiatnya~ dan yang menarik minat aku ialah~


    PREMIUM BEAUTIFUL mampu memperbaiki hubungan suami isteri <--- ayat nih la yang aku carik~ ahaks~

    bagaimana PREMIUM BEAUTIFUL mampu memperbaiki hubungan suami isteri? meh aku terangkan dari segi pemahaman aku sendiri k~ atau ampa googlelah sendiri~

    kalu dari segi pemahaman aku : pemakaian long girdle~ mampu menaikan peranakan~ bagaimana? oops~ itu aku belum khatam lagik~ lagik yang aku paham~ mampu mencegah keputehan wanita <--- inilah penghalang hubungan suami isteri (pengetahuan am nih) dengan hilangnya keputehan maka akan terhasilnya nikmatnya~ ahaks~

    bengkung lak~ memperbetulkan peranakan~ bengkung menekan pada tempat yang betul. Apa maksud menekan pada tempat yang betul? <--- aku masih belum paham namun apa yang aku alami kini~ bila pakai bengkung nih badan terasa kejap~ + ketat~ + selesa~ + yakin~ Ketat dimana? semestinya rasa ketat di bahagian pinggan namun bahagian perut masih selesa dan tidak ketat~ mungkin nih lah yang dimaksudkan menekan pada tempat yang betul~ perutkan sensitif sket~

    Sejak dah pakai PREMIUM BEAUTIFUL nih aku dah x selesa lagik pakai pakaian dalam yang lain~ jadik cam tak selesa ja~ badan rasa cam tak best ja~ memang diakuilah selepas dari memiliki PREMIUM BEAUTIFUL~ kita tidak lagik memerlukan pakaian dalam yang lain~ aku sokong 100%

    Lagik yang aku ingin kongsi bersama : berkenaan maslah ibu selepas melahirkan anak iaitu streach mark~ aku tergolong dalam golongan ibu yang 'tidak bertuah' la kerana dikurniakan streach mark~ ahaks~ tu lah kengkawan dah pesan~ pakai minyak~ bubuh kat peyut dan peha bagi MENGHINDARI streach mark~ namun aku wat dunno ja~ almaklumlah~ tak percayakan kata-kata mereka~ bila ku lihat peyutku, kelihatannya kulit di peyutku ELOK ja, mana mungkin akan diserang streach mark~ huh! namun aku khilaf~ ahaks~ peyutku memang indah namun kulit pehaku diserang streach mark~ adoi! pemandangan sungguh tidak indah k~ buruk ja~

    aku beli premium beautiful nih pun bukannya menharapkan sangat kemampuannya menghilangkan/ memudarkan streach mark~ haku peduli hapa kan~ erk~ aku peduli la~ aku juga wanita yang sukakan keCANTIKan~ memanglah tujuan aku semata-mata ~memperbaiki hubungan suami-isteri~ ahaks~ namun aku dapat double-triple~ berganda-ganda kebaikannya~

    tidakku sangka, PREMIUM BEAUTIFUL sememangnya mampu menghilangkan atau wat masa la nih memudarkan treach mark aku~ kesannya setelah sebulan pemakaian PREMIUM BEAUTIFUL secara konsisten baru aku perasan~ camna leh perasan kan? bila ku lihat ada cam pengelupasan sedikit pada 'pemandangan yang tidak indah itu'~ ahaks~ aku tanya la kepada encip rozainal~ paseypa ek? jawapan dari suamiku sayang~ hmm.. mengelupas~ makin elok~ dah tak berapa itam? uiks~ tak berapa itam? nih ke pi tengok cermin lagik nih~ ahaks~ rupanya itam kan selama nih? aku tatau pun~ yang aku tau~ memnag ianya tidak elok la~ sungguh not taking caring about my own body la aku nih~ ;p~

    selepas ja tau yang ada pengelupasan berlaku pada aku nyaer streach mark~ ati pun berbunga suka lew~ pasni leh dapat la kulit yang lebih licin~ tak cam sebelum bersalin pun tak pa~ janji lebih indah dari pemandangan sekarang~ suka nyer~ ;p~ perubahan positif nih~ sapa tak mau kalu dapat free give yang lain kan?

    lagik apa perubahan selepas pemakaian PREMIUM BEAUTIFUL nih~ jom aku kongsi lagik~ kali nih tang kulit wajah lak~ kulit wajah aku jadik semakin elok~ aku memangla tiada masalah kulit wajah berjerawat atau jeragat (wat masa la~) namun aku mengalami kulit wajah yang kusam + pucat + lesu + tidak menarik maka selepas pemakaian PREMIUM BEAUTIFUl serta-merta kulit wajah aku jadik cam kemerah-merahan~ uiks~ cam menarik ja~ aku difahamkan kuasa FIR yang ada pada PREMIUM BEAUTIFUL tu mampu melancarkan perjalanan darah dalam badan~ mungkin dengan perjalanan darah yang lancar itu telah sampai pada urat-urat diwajahku dan terhasil lah kulit wajah yang kemerah-merahan~ bunyik cam cantik ja~ alhamdulillah memang betul pun~ tapi~ tapi~ tapi~ tapi~ disebabkan aku nih seorang yang bermekap tepal jika dibuang segala mekap tebal aku cam opera cina tu hasilnya kalu orang len tgk cam biasa la~ tak menarik + pucat~ iya la dah biasa tgk wajahku yang warna-warni bila tgk my pure kulit semestinya kelihatan pucat~ moral of the value : perubahan kulit wajah nih aku merasainya sendiri~ orang lain mungkin tak perasan namun bila kita ada kulit wajah yang cantik, hasil 'kreativiti' aka mekap pada wajah menjadi lebih smooth~ lebih tahan lama~ tu yang aku alami sendiri~

    lagik~ apa lagik ek~ meh aku kongsi lagik tentang produk PREMIUM BEAUTIFUL nih~ dedulu aku mengalami maslah bawah ketiak yang itam~ nih akibat dari kemalasan aku yang amat tidak mementingkan kebersihan aku ssendiri sehingga mengakibatkan bawah ketiak sendiri itam~ malu gak nih~ tak leh nak berpakaian seksi~ berbaju tanpa lengan~ wat kena kutuk ngan encip rozainal ja~ ahaks~ namun selepas aku memakai PREMIUM BEAUTIFUL nih~ alhamdulillah warna hitam dibawah ketiak pun makin pudar~ selama 2 tahun aku menjadi customer deodorant nivea namun utk ketiakku kelihatan puteh seperti yang diiklan tidak menjadik pun~ xkan selepas aku memakai PREMIUM BEAUTIFUL baru tindak balas berlaku~ huh! aku percaya yang membuatkan warna hitam tu semakin pudar adalah atas jasa PREMIUM BEAUTIFUL dan disulami juga dengan deodorat dari cosway~ ahaks~ jom cuba~ ini kelebihan lain yang aku dapat dari PREMIUM BEAUTIFUL~

    lagik? sebenarnya masih ada banyak lagik~ nnt aku konsi lain~ entry nih pun dan panjang-lebar~

    lagik yang akan dikongsi : sakit belakang~ aset yang semakin mantap~ ibu yang menyusukan~ sakit kepala~ pendek kata macam-macam lagik lew~ maka tunggu ek entry len~

    berminat tak? jom miliki PREMIUM BEAUTIFUL sekarang~

    019-5735039/ abayahitam@gmail.com


    perlukan bukti~ upload gambar~ erk~ aku dok citer nih perlukan buktikan? antara salah satu bukti semestinya kena upload gambar~ tapi aku sekadar bercerita~ mana gambar sebagai bukti~ alamak! nih yang lemah nih~ aku tak suka la take a pic~ im not fotogenik~ oleh yg demikian tiadalah pic~ tapi percayalahlah nih my own testimonial~ apa yang aku tulis itulah yang aku alami~
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...