My Future Business Partners

Thursday, March 31, 2011

Rasa Selesa Berbaloi-Baloi Dengan Premium Beautiful~

Hari nih aku nak berkongsi lagik my positif testimonial about Premium Beautiful~

Sebelum tuh aku nak kongi benda nih ngan ampa semua~

Soklan : Muni dah kuruih pun pakai Premium Beautiful gak? Nak kuruih sampai mana langsung? Bukankah dah kuruih dah? Ish~ ish~ ish~ Rugi ja~

Alamak! Depa salah faham rupanya (dalam ati la ;p~ rasanya depa ingat kalu pakai korset nih untuk kuruih kan badan ja kot dah xdak menda len lagik~ depa silap~ besala manusiakan~ ahaks~)

Jawapan : Muni beli Premium Beautiful nih memanglah bukan nak kuruihkan badan, muni dah memang kuruih nak wat pa nak bagi kuruih lagik~ huduh la kalu kuruih sangat~ <--- klise dak?

Lalu apa tujuan aku yang sebenarnya sehingga aku sanggup leburkan RM2k untuk memiliki Premium Beautiful? Nak tau x? Meh aku kongsi sama2~

Sebelum tuh, mari kita sama2 meluaskan pandangan atau pendapat kita k~ jangan berfikiran negatif namun berfikirlah secara positif~ ahaks~

Sebenarnya aku TERINGIN sangat nak beli korset Premium Beautiful nih alasan nya cuma satu ja~ Apakah alasan itu?

+

+

+

jeng

+

+

jeng

+

+

+

jeng~

sebenarnya : tujuan utama aku membeli Premium Beautiful adalah akibat rasa cemburu yang amat sangat aku pada cikWHITE forever~ ahaks~ leh ka cenggitu? Bukankah aku nih secret admired dia? Body cikWHITE forever~ kelihatan cantik cam anak dara you~ i loikee~ walhal dah beranak 2~ (bagi aku la) setelah dia mempraktikan pemakaian Premium Beautiful~

Perasaan amat jeles itu, telah meMAKSA aku menGOOGLE berkenaan PREMIUM BEAUTIFUL~ pergh~ memang ada banyak info berkenaan Premium Beautiful nih~ cam best lak tuh~

Aku teruskan pembacaan aku~ banyak blog yang aku skodeng~ blog PREMIUM BEAUTIFUL la~ sungguh banyak informasi disana~ best lak aku baca hal-hal wanita nih~ rupanya PREMIUM BEAUTIFUL nih banyak khasiatnya~ bukan sekadar untuk MENGURUSKAN BADAN sahaja namun masih terdapat banyak lagik khasiatnya~ dan yang menarik minat aku ialah~


PREMIUM BEAUTIFUL mampu memperbaiki hubungan suami isteri <--- ayat nih la yang aku carik~ ahaks~

bagaimana PREMIUM BEAUTIFUL mampu memperbaiki hubungan suami isteri? meh aku terangkan dari segi pemahaman aku sendiri k~ atau ampa googlelah sendiri~

kalu dari segi pemahaman aku : pemakaian long girdle~ mampu menaikan peranakan~ bagaimana? oops~ itu aku belum khatam lagik~ lagik yang aku paham~ mampu mencegah keputehan wanita <--- inilah penghalang hubungan suami isteri (pengetahuan am nih) dengan hilangnya keputehan maka akan terhasilnya nikmatnya~ ahaks~

bengkung lak~ memperbetulkan peranakan~ bengkung menekan pada tempat yang betul. Apa maksud menekan pada tempat yang betul? <--- aku masih belum paham namun apa yang aku alami kini~ bila pakai bengkung nih badan terasa kejap~ + ketat~ + selesa~ + yakin~ Ketat dimana? semestinya rasa ketat di bahagian pinggan namun bahagian perut masih selesa dan tidak ketat~ mungkin nih lah yang dimaksudkan menekan pada tempat yang betul~ perutkan sensitif sket~

Sejak dah pakai PREMIUM BEAUTIFUL nih aku dah x selesa lagik pakai pakaian dalam yang lain~ jadik cam tak selesa ja~ badan rasa cam tak best ja~ memang diakuilah selepas dari memiliki PREMIUM BEAUTIFUL~ kita tidak lagik memerlukan pakaian dalam yang lain~ aku sokong 100%

Lagik yang aku ingin kongsi bersama : berkenaan maslah ibu selepas melahirkan anak iaitu streach mark~ aku tergolong dalam golongan ibu yang 'tidak bertuah' la kerana dikurniakan streach mark~ ahaks~ tu lah kengkawan dah pesan~ pakai minyak~ bubuh kat peyut dan peha bagi MENGHINDARI streach mark~ namun aku wat dunno ja~ almaklumlah~ tak percayakan kata-kata mereka~ bila ku lihat peyutku, kelihatannya kulit di peyutku ELOK ja, mana mungkin akan diserang streach mark~ huh! namun aku khilaf~ ahaks~ peyutku memang indah namun kulit pehaku diserang streach mark~ adoi! pemandangan sungguh tidak indah k~ buruk ja~

aku beli premium beautiful nih pun bukannya menharapkan sangat kemampuannya menghilangkan/ memudarkan streach mark~ haku peduli hapa kan~ erk~ aku peduli la~ aku juga wanita yang sukakan keCANTIKan~ memanglah tujuan aku semata-mata ~memperbaiki hubungan suami-isteri~ ahaks~ namun aku dapat double-triple~ berganda-ganda kebaikannya~

tidakku sangka, PREMIUM BEAUTIFUL sememangnya mampu menghilangkan atau wat masa la nih memudarkan treach mark aku~ kesannya setelah sebulan pemakaian PREMIUM BEAUTIFUL secara konsisten baru aku perasan~ camna leh perasan kan? bila ku lihat ada cam pengelupasan sedikit pada 'pemandangan yang tidak indah itu'~ ahaks~ aku tanya la kepada encip rozainal~ paseypa ek? jawapan dari suamiku sayang~ hmm.. mengelupas~ makin elok~ dah tak berapa itam? uiks~ tak berapa itam? nih ke pi tengok cermin lagik nih~ ahaks~ rupanya itam kan selama nih? aku tatau pun~ yang aku tau~ memnag ianya tidak elok la~ sungguh not taking caring about my own body la aku nih~ ;p~

selepas ja tau yang ada pengelupasan berlaku pada aku nyaer streach mark~ ati pun berbunga suka lew~ pasni leh dapat la kulit yang lebih licin~ tak cam sebelum bersalin pun tak pa~ janji lebih indah dari pemandangan sekarang~ suka nyer~ ;p~ perubahan positif nih~ sapa tak mau kalu dapat free give yang lain kan?

lagik apa perubahan selepas pemakaian PREMIUM BEAUTIFUL nih~ jom aku kongsi lagik~ kali nih tang kulit wajah lak~ kulit wajah aku jadik semakin elok~ aku memangla tiada masalah kulit wajah berjerawat atau jeragat (wat masa la~) namun aku mengalami kulit wajah yang kusam + pucat + lesu + tidak menarik maka selepas pemakaian PREMIUM BEAUTIFUl serta-merta kulit wajah aku jadik cam kemerah-merahan~ uiks~ cam menarik ja~ aku difahamkan kuasa FIR yang ada pada PREMIUM BEAUTIFUL tu mampu melancarkan perjalanan darah dalam badan~ mungkin dengan perjalanan darah yang lancar itu telah sampai pada urat-urat diwajahku dan terhasil lah kulit wajah yang kemerah-merahan~ bunyik cam cantik ja~ alhamdulillah memang betul pun~ tapi~ tapi~ tapi~ tapi~ disebabkan aku nih seorang yang bermekap tepal jika dibuang segala mekap tebal aku cam opera cina tu hasilnya kalu orang len tgk cam biasa la~ tak menarik + pucat~ iya la dah biasa tgk wajahku yang warna-warni bila tgk my pure kulit semestinya kelihatan pucat~ moral of the value : perubahan kulit wajah nih aku merasainya sendiri~ orang lain mungkin tak perasan namun bila kita ada kulit wajah yang cantik, hasil 'kreativiti' aka mekap pada wajah menjadi lebih smooth~ lebih tahan lama~ tu yang aku alami sendiri~

lagik~ apa lagik ek~ meh aku kongsi lagik tentang produk PREMIUM BEAUTIFUL nih~ dedulu aku mengalami maslah bawah ketiak yang itam~ nih akibat dari kemalasan aku yang amat tidak mementingkan kebersihan aku ssendiri sehingga mengakibatkan bawah ketiak sendiri itam~ malu gak nih~ tak leh nak berpakaian seksi~ berbaju tanpa lengan~ wat kena kutuk ngan encip rozainal ja~ ahaks~ namun selepas aku memakai PREMIUM BEAUTIFUL nih~ alhamdulillah warna hitam dibawah ketiak pun makin pudar~ selama 2 tahun aku menjadi customer deodorant nivea namun utk ketiakku kelihatan puteh seperti yang diiklan tidak menjadik pun~ xkan selepas aku memakai PREMIUM BEAUTIFUL baru tindak balas berlaku~ huh! aku percaya yang membuatkan warna hitam tu semakin pudar adalah atas jasa PREMIUM BEAUTIFUL dan disulami juga dengan deodorat dari cosway~ ahaks~ jom cuba~ ini kelebihan lain yang aku dapat dari PREMIUM BEAUTIFUL~

lagik? sebenarnya masih ada banyak lagik~ nnt aku konsi lain~ entry nih pun dan panjang-lebar~

lagik yang akan dikongsi : sakit belakang~ aset yang semakin mantap~ ibu yang menyusukan~ sakit kepala~ pendek kata macam-macam lagik lew~ maka tunggu ek entry len~

berminat tak? jom miliki PREMIUM BEAUTIFUL sekarang~

019-5735039/ abayahitam@gmail.com


perlukan bukti~ upload gambar~ erk~ aku dok citer nih perlukan buktikan? antara salah satu bukti semestinya kena upload gambar~ tapi aku sekadar bercerita~ mana gambar sebagai bukti~ alamak! nih yang lemah nih~ aku tak suka la take a pic~ im not fotogenik~ oleh yg demikian tiadalah pic~ tapi percayalahlah nih my own testimonial~ apa yang aku tulis itulah yang aku alami~

Wednesday, March 30, 2011

Rebate Ends TODAY~


PLEASE BE INFORM THAT THE REBATE FOR PREMIUM BEAUTIFUL IS END TODAY!!!

YOU CAN PAY RM1500 DEPOSIT TO SECURE YOUR REBATE, THEN WHEN YOU WANT TO COLLECT THE ITEM JUST PAY THE BALANCE.

SAVE RM800!!

Get your curvy body today!!

019-5735039/ abayahitam@gmail.com

Monday, March 28, 2011

CDM Internet Pertama Di Malaysia~

Inilah rutin aku buat masa nih, leh dikatakan aku akan klik kat blog CDM Hanis Haizi, Premium Beautiful Top* Agent~ Banyak ilmu dan motivasi diri yang aku peroleh disana. Disebabkan godaan dan ransangan yang kuat dari blog Premium Beautiful Top* Agent lah aku mencebur diri dalam biz nih~ aku pun ingin berjaya seperti CDM Hanis Haizi.

Aku berasa bertuah kerana dapat berada satu kumpulan dalam Group CDM Hanis Haizi~ Beliau merupakan perintis pertama internet market~ best kan? Beliau ada inisiatif menjual Premium Beautiful dan mencari biz partner hanya menggunakan kemudah terkini iaitu INTERNET~ sangat kagum dengan beliau~

Jom baca, apa yang telah ditulis beliau di dalam blog~

CDM HANIS HAIZI adalah perintis No. 1 internet market!! And alhamdullilah my business partners SEMUA duplicate je cara yang sama! And my sales consistently RM1 million a month by internet sahaja!! Amazing kan?!!


Siapa kata kita perlu "CARI" orang? TIDAK SAMA sekali!!! With the power of internet, semuanya tak perlu gusar!! HOW?? Yeah  we won't reveal our best kept secret if you are not apart of the team!! :D


Yang takde blog or tak berapa femes takpe no worries... we will teach you how step by step. Ambil masa 1-2 bulan sahaja untuk naikkan ranking di google. 


And most of online Premium Beautiful agent adalah my business partners.. We make your life easier. Tak payah concept redah, or what ever concept.. just via appointment. Everything datang dari hujung jari. WORK SMART!! and best of all more efficient!! Jimat masa. 


That's why most of our business partners using Ipad! senang buat kerja. 


WoW! Bestkan berada dalam Team CDM Hanis Haizi~ JUST DUPLICATE <--- MAIN POINT~

Berminat nak jadi sebahagian dari TEAM CDM Hanis Haizi? Hubungi SEKARANG!

019-5735039/ abayahitam@gmail.com

Jom Sertai Bloglist Blog Bdk Botak Bulan 4-6 2011

Kepada encip Budak Botak~

Jawapan kepada soklan ke-3 encip Budak Botak : Saya PEREMPUAN

Maceh encip Budak Botak kerana mengadakan entry INI kerana ianya dapat memberi peluang dan ruang kepada Chekgu Murni untuk cuba-cuba memPOPULARkan blog ini~

Harapan Chekgu Murni yang bukan seorang cikgu ini agar TERsenarailah blog Chekgu Murni dalam bloglist encip Budak Botak.

Sekian, terima kasih.

nota : Kepada kengkawan yang len, jom sertai bloglist bdk botak bulan 4-6 2011 klik! klik! klik!

Premium Beautiful : Rebate Ending This 31st March 2011

Dapatkan Premium Beautiful anda SEKARANG atau anda akan menyesal di kemudian hari~ ahaks~ Ini kerana promosi besar-besar masih lagik berlangsung~

Jimat sehingga RM800.00~ WoW!

WEAR IT!

FEEL IT!

LIKE IT!

AND~

SHARE IT!

Dapatkan set Premium Beautiful ini untuk bentuk badan yang anda idamkan~ huh!

Mampu mengatasi maslah STRETCH MARKS~ alamak!
Mampu memejalkan 'aset' keWANITAan anda~ WOW! menganjalkan buah dada dan punggung~ i likee ;p~
Anti Sagging~
Increase Metabolism
Increase Blood Circulation
*No Starvation~ *NO Liposuction~ *NO Slimming PillS~ *NO Diet!

Direkabentuk untuk 70% kesihatan dan 30% kecantikan dan 100% sihat dan cantik bersama-sama ;p~

Paling UTAMA~ Warranty/ jaminan seUMUR HIDUP~ yippee~

IT is one time investment~ GET ONE TODAY!!!

019-5735039

abayahitam@gmail.com

Review~

Camna nak orang len review blog kita ek~ alamak! tiba2 aku blurr~

tolong! tolong! tolong!

apa aku patut buat untuk blog aku direview~erk!

tinggal tanda tanya?

huh!

Kelisah vs Merryam

Buat si kechik ku yang ku sayangi~ ibu sayang kalian berdua~

Buat Damia Khalisah,

Awat la cik kelly cayunk lebey kat ayah? ibu kan ada~ cik kelly patut sayang ibu lebey tau! huh!

Buat Maryam Qadisah,

Bila la cik merry nih nak pandai berdikari~ asik merap ja~ ibu letey la cayunk~ cepat la besar~ ahak~

Cik Kelly~ permata hati yang pertama~ segalanya bagiku~

Cik Merry~ kasih sayangku padamu tiada penghujungnya~
nota : Buat anak-anakku, ibu sayang kalian berdua ;p~ muah~

Wednesday, March 23, 2011

Abaya Hitam oOoOo Abaya Hitam

Lama sungguh x updated blog Abaya Hitam~ hari nih mood ghajin sudah datang~ jom tengok koleksi terbaru di Abaya Hitam~

Kali nih banyak abaya yang chantek2~ berminat? leh email Chekgu Murni k~

abayahitam@gmail.com

Jom cuci mata dulu~





Untuk lebey banyak koleksi klik Abaya Hitam~ Selamat membeli~
nota : berminat? leh hubungi 019-5735039/ abayahitam@gmail.com

Tuesday, March 22, 2011

Aku Masih Belum Berputus Asa~

erk~ Aku Masih Belum Berputus Asa? fuh~ akan datang adakah Aku Sudah Berputus Asa ataupun Aku Akan Berputus Asa~ erk~ jawapannya TIDAK! Aku Akan Sentiasa Berusaha~

Alahai~ aku akui aku masih belum ketemu business partner aku lagik~ mana nak carik nih~

aku memerlukan empat (4) orang business partner yang ada semangat/ cita-cita yang lebey kurang cam aku~ ahaks~ mana nak carik ooo~

jom la sertai aku~ kita membina empayar business nih sesama~ i cantik, u pun cantik ;p~ i kaya u lagik kaya~ ekekek <--- adakah ini sekadar angan-angan? alamak~

alhamdulillah, aku berfikiran positif (ayat nak nyedapkan ati ;p~) aku masih berusaha untuk pencarian yang penuh ranjau ini~ erk~ tolong! tolong! tolong~

Pencarian Rakan Kongsi Perniagaan Masih Diteruskan
1. Available
2. Available
3. Available
4. Available

berminat nak join aku? leh call/sms/email aku di

019-5735039/ abayahitam@gmail.com

siapa tahu, call/sms mahupun email anda itu mampu mengubah kehidupan anda kepada yang terbayek ;p~ insyallah~

blackberry

testing

Monday, March 21, 2011

Pencarian Rakan Kongsi Diteruskan

Chekgu Murni masih mencari rakan-rakan yang ingin berjuang berbisnes dalam busines Premium Beautiful ini~

income yang solid~ masa kerja yang bebas~

ingin tahu lebih lanjut~ hubungi Chekgu Murni~ biar Chekgu Murni terangkan strategik perniagaan~

019-5735039/ abayahitam@gmail.com

Mari Memiliki Kulit Wajah Yang Gebu Bersama Lactolite

Dear cikWHITE forever~

Chekgu Murni nak minta keizinan 'curik' pic cikWHITE forever~ yang gebu tu~ nak wat testimonial berkenaan lactolite~

maceh ;p~

Attention!

Chantek kan cikWHITE forever~ nih


klik cikWHITE forever~ for more detail
meh me introduce kepada ampa semua ;p~

cikWHITE forever~ nih, me kenal masa kat POLISAS~ kami amek kos yang sama iaitu DSK namun berbeza kelas, cikWHITE forever~ dok kelas A, me dok kelas B~ ahaks

rahsia yang me simpan selama nih~ : me sebenarnya admired sungguh kat cikWHITE forever~ nih.. cikWHITE forever~ memiliki kulit yang amat puteh- kalah anak cina kalu dok sebelah dia~ me selalu gak curik-curik pandang dia~ me teringin nak mendekati dia tapi me takut~ dia kan chantek ;p~ me lak biasa ja~ hanya hingusan ja~ ekekekek

masa dok POLI, me ghasa me senyum ja kat dia, tak penah pun nak bertegur-sapa ngan dia~ bagi me dia cam sombong~ tul kah wahai cikWHITE forever~? ahaks~

sekian, tu ja yang leh me introduce~ kalu berminat leh terjah blog cikWHITE forever~ sendiri~

sebenarnya me tertarik dengan kulit wajah cikWHITE forever~ nih.. nampak gebu lew~ (diakui dia memang puteh) tapi nampak kulit wajahnya cam lembab + chantek ja~ me tanya dia~ cikWHITE forever~ gtau dia minum LACTOLITE~

fuyooo~ LACTOLITE~.. me nak minum gak la camnih~ sekiranya dalaman kita bersih, ianya akan terpancar pada luaran yakni pada wajah kita~ fuhhh~ nanak kulit cantik gak~ jom beli lactolite~

Soklan : Apa itu LACTOLITE?
Jawapan : Tunggu next entry Chekgu Murni k~


Lactolite 25 sachet RM158.00
meh layan pic cantik cikWHITE forever~ lagik @~@/


cantiknya kamu~
nota : nape la aku asik admired kat si cantik nih ja~

Sunday, March 20, 2011

Chekgu Murni : Paid Advertisment~

apa pandangan ampa semua kalau Chekgu Murni wat ruangan khas di sidebar blog Chekgu Murni berkenaan Paid Advertisment~ Oops nih bukan untuk menambah pendapatan personal Chekgu Murni namun untuk membantu sebuah pertubuhan NGO iaitu PAYONG~

ada pandangan? Chekgu Murni akui blog Chekgu Murni xlah sehebat blog Red Mummy mahupun cik epal ataupun Fatin Liyana namun Chekgu Murni nak juga wat ruangan Paid Adverstisment untuk membantu persatuan PAYONG nih~ segala temapahan iklan di blog nih akan disalurkan kepada PAYONG

leh percayakah? erk~ nih soklan cepumas gak nih~ ahaks~

niat Chekgu Murni sekadar ingin menolong owner PAYONG sahaja~ segala Paid Advertisment akan di masukkan ke akaun PAYONG~

Chekgu Murni nntkan komen dari kalian semua k~

nnt Chekgu Murni bg no. phone PAYONG buat tatapan semua dan segala informasi PAYONG kepada anda~

nota : Chekgu Murni nntkan maklumbalas positif dari anda~

Shawl Denim~ Cantik Ooo~

Shawl Denim - shawl paling HOT abad nih~ ahaks~ semestinya kita akan lebih terTARIK pada wanita di luar sana pakai shawl berbanding tudung ekin~ tul x? kalu tanya aku, jawapannya BETUL.. BETUL.. BETUL~ kalau pakai shawl kita akan nampak lebih stylo~ erk~ x kira la, shawl tu murah atau mahal, yang penting kita pandai menggayakannya~

Skrg aku tengah 'ketagih' ngan shawl denim~ Shawl denim adalah dari gabungan denim + chiffon & fully denim.. akan kelihatan sangat chantek jika kita pandai menggayakannya~ sesuai bila pakai kuar jenjalan ngan our family or friends~ nak pegi dating pon sesuaiiii~ ahaks~

aku pun xmo ketinggalan nak miliki gak shawl nih~ aku beli online jer skrg nih~ mudah tambahan up-to-date~ ekekeke

jom kita tengok tiga owner nih menggayakan shawl denim~

Koleksi Shawl Denim dari Mia Stuffz

Koleksi Shawl Denim dari Prettyintown

Koleksi Shawl Denim dari Hani Online Boutique
Cantikkan? Tudung yang sama namun bila tiga orang owner yang berlainan memberi imej yang berlainan~ arghh~ aku nak satu! jom beli!

nota : Kepada owner Mia Stuffz, prettyintown & Hani Online Boutique, Chekgu Murni copy-paste pic kalian yer~ semoga maju jaya~

Thursday, March 17, 2011

Hanis jana pendapatan 6 angka

Erk~ aku lak yang teruja~

Lekas p tengok surat khabar Berita Harian, Khamis 17 Mac 2011 ruangan Ratu m/s 26~

ada apa kat sana?

semestinya my great leader, Hanis Haizi~ jom baca!

Kaunter Jualan Sempena Karnival Maulid Al-Rasul Pusat Islam USM Pulau Pinang

Bersempena sambutan Maulid al-Rasul peringkat Universiti Sains Malaysia, Pusat Islam akan mengadakan Karnival Maulid al-Rasul 1432 dari 30 Mac 2011 sehingga 01 April 2011 dari jam 8.00 pagi hingga 11.00 malam bertempat di dataran Pusat Islam Universiti Sains Malaysia <--- baguih gak nih, leh la booking satu tapak untuk mempromosikan Premium Beautiful~

Kak Ayu,

Bilakah kak ayu akan datang penang lagik? Leh ka kak ayu datang pada 30 Mac 2011, 31 Mac 2011 dan 01 April 2011 bagi membantu kami menguruskan booth ini? ahaks~

Betty,

Haruskan kita booking tapak ini? Harga agak berpatutan sesuai untuk tiga hari yang ditawarkan~ agak menarik namun untuk Chekgu Murni berada disana full day agak tidak berkesempatan disebabkan "i kan kerja" ekekeke~ camna? nak booking x? siapa cepat, dia dapat tau!

Kueh Teow Sup : wakaf The Best - Taiping

Kekadang untung gak kalu kita dapek kawen orang yang berlainan negeri ngan kita nih misalnya aku yang asainya dari kepala batas, penang dan suamiku cayunk, encip rozainal yang asainya from taiping with love~

paseypa untung? untungnya dapat la aku nih p jejalan sampai taiping~ kalu x blom tentu lagik merasa nak pi sana (huh~!)

sempena ngan segmen yang baru dilancarkan, maka aku ngan rasminya merasmikan segmen nih, ahaks~

aku nak gtau kueh teow sup paling sedap penah aku ghasa (wat masa la nih la~) selain dari sup yg mak mertua aku buat la~ erk! sup yang mak aku wat pun tak sesedap yang mak mertua aku wat tau~ tapi kalu laksa, buatan mak aku is the best la~ nih segmen selain dari masakan orang tua aku la~

kueh teow sup paling sedap nih telah direkemen oleh encip rozainal, dia pulun gtau sup kat situ the best~ erk~ best la kalu bubuh ajinomoto bebanyak~ ekekekek tapi aku bedal gak dah memang sedappppppppp~

kueh teow sup itu, kedainya terletak kat wakaf, taiping ala-ala bersebelahan dengan stesen bas taiping~ kedainya nun dihujung sana~ (pic akan diupload kemudian~) alamat lengkap pun .. nnt aku gtau len~ mana la aku kisah kedai tu tang mana, tapi disebabkan ada segmen ni baru la kalut nak amek tau~

sup kat situ, memang sedaaappp~ tapi cam aku gtau la, ajinomoto tu la secret receipe nyer~ ekekeeke~ kat situ kami suka la makan kueh teow sup~ yang len pun ada gak~ bihun sup, mee sup, nasi ayam~ macam-macam ada~

harga aku tak hingat la~ dalam rm2.00 kot~ suasana kedai cam besa ja~ gerai tak kotor dan tak la sebersihnya~ adat kedai makan lew~ service? ok la~  kerusi baby, alhamdulillah ado!

Jom kita p makan kat sana~ leh dikatakan setiap kali balik taiping, aku semestinya mengajak encip rozainal melantak kat sana~ memang teringat-ingat la ditambah ngan kicap pedas~ pergh~ melelh ayak liyuq~

nota : kepada encip rozainal, kalu balik taiping, kita p singgah kedai sup tu ek, kita makan2 sambil amek pic leh latak dalam blog~ huh!

Segmen

Petang semalam my encip rozainal request me to create some segmen something sound like "Makan Dimana" or "Jalan-Jalan Cari Makan" or anything about it la~ and he also request me to promote his PAYONG~ erk! PAYONG~  whats means by PAYONG~

Oleh yang demikian, soon di blog Chekgu Murni akan ada la segmen "Dimanakah Makanan Sedap Berada~" ahaks~ dan PAYONG (ejaan nih tul kah wahai encip rozainal?)

PAYONG, setahu aku PAYONG nih sebuah pertubuhan kebajikan bukan kerajaan yakni NGO yang membantu bekas-bekas penagih~ PENAGIH? Oops~ len kali lah Chekgu Murni wat entry khas berkenaan segmen2 tu, entry nih hanya untuk memperkenalkan segmen tu ja~

chau~ chin~ chau~ ;p~

Tahniah Kak Ayu - RM100,000.00 Achiever~

Teruja lak bila dapat tau yg my biz partner, kak ayu confirm qualified 2 tiket ke HONG KONG dengan percuma ;p~ arghh~ jeles tau~ huh!

Tahniah kak ayu atas kejayaan kak ayu berjaya membuat jualan RM100,000.00 dalam tempoh sebulan~ besttttttt~ i will follow you~
Kak Ayu bersama our great leader, CDM Hanis & CDM Kak Ana

Tahniah Kak Ayu~

nota : nak gak jam tuh ;p~

Tuesday, March 15, 2011

Premium Beautiful : Final Call~

Dear My Ladies~

THIS IS THE FINAL CALL~

Promosi HARGA RUNTUH Premium Beautiful akan berAKHIR tidak lama lagi & will NOT be EXtended anyMORE~



Promosi akan berakhir pada 25 Mac 2011

Jangan tunggu lagi~ dapatkan ur own miracle set NOW! if u still need free trial or consultation, just buzz me or my biz partner Miss B ;p~

we are all expert & authorized dealer for Premium Beautiful.

Small size RM1972
Large size RM2168

if u lucky, FREE Hong Kong Trip waiting for u~
nota : Dengan setiap pembelian Premium Beautiful dari Chekgu Murni~ FREE PB Wash will be given ;p~

Monday, March 7, 2011

Bagaimana Aku Nak Mulakan Langkah Pertama Dalam Perniagaan~

Bayangkan baby baru lahir~..  tik tok tik tok~ bayangkan~

Adakah baby yang baru lahir itu sudah pandai berdiri tanpa banduan dari ibubapanya? Fikir-fikirlah jawapannya sendirik~ yang pastinya, baby akan cuma pandai menangis ja~

Rentetan bermula :

Bila usia baby lebey kurang 2 bulan, baby akan cuba-cuba meniarap dan akhirnya berjaya + pehtu baby akan mula gesak ke depan/ belakang..

bila sampai lagik satu tahap, baby dah leh komando (dengan memantau persekitaran umah) + tumbuh gigi + merangkak + meniti~ bila dah yakin mampu bergerak, baby akan belajar lak berjalan setapak dua~

alamak! bila berjalan lak terjatuh-jatuh pehtu bangun lagi untuk menapak semula~ bila dah terer dan ingin eksen, baby akan mula berlari~ erk! berlari dengan lajunya.. kemudian bermulanya episod antara si ibu berkejaran mengejar si baby yang lincah berlari di shopin kompleks cam aku dan anak2 ;p~

oops.. terlupa lak nak maklum, baby setiap kali nak berubah dari suatu peringkat ke suatu peringkat.. mungkin juga baby akan demam~.. cam kata orang tua-tua, konunnya nak ringankan badan~

begitulah gambarannya bila kita nak mencuba sesuatu yang baru yang belum pernah kita alami contohnya menceburi bidang perniagaan~

ya.. anda bertuah sekiranya anda ada basic ttg perniagaan~.. mungkin basic itu datang dari kedua ibubapa anda~.. atau mungkin juga anda belajar dengan mengamek kos perniagaan~

bagaimana pula orang yang tiada basic perniagaan dan ingin berniaga? kita semua sedia maklum 9/10 punca rezeki itu datangnya dari hasil perniagaan.. namun mengapa kita masih teragak-agak lagik untuk berniaga? puncanya TAKUT dengan keGAGALan~ erk! aku pun takut ;p~

sampai bila kita harus dibelenggu dengan ketakutan~ orang yang berJAYA akan mengejar ketakutan ;p~ ayuh! bagun! mari kita kejar keTAKUTan kita bersama-sama.

Kita capai, apa yang kita idamkan~.. jgn mendengar kepada orang yang tidak mahu perubahan dalam kehidupan mereka~ orang sebegini hanya mampu melemahkan semangat kita sahaja~

Anda mencuba hari ini anda akan dapat hasilnya pada esok hari namun sekiranya anda tidak mencuba hari ini lalu bagaimana untuk anda mendapat hasil untuk hari esok~

belum cuba, belum tau~.. dah cuba, baru kita tau~
hanya dengan melihat dan mendengar tidak sama seperti kita mengalaminya sendiri~

untung sabut, kita timbul~
untung batu, kita tenggelam~

yang pastinya kita untung~

bila kita mencuba sesuatu yang baru, bayangkanlah kita sebagai seorg baby yg baru lahir yang tidak tahu apa-apa pun~ semestinya kita akan mengalami keadaan yang sama cam baby~.. kita perlukan pelbagai peringkat untuk kita berjaya~ mana ada baby baru lahir leh terus berjalan~ semestinya mengambil masa bergantung juga kepada kebolehanan masing-masing~ ingat! setiap dari kita adalah berbeza~ jgn samakan kita dengan orang lain~

ayuh bangkitlah~ mari kita kejar ketakutan kita bersama~ kita berubah dari kita yang biasa kepada kita yang luar biasa~

kita harus berusaha untuk modal yang kita telah leburkan dalam perniagaan kita, jika tiada usaha maka tiada hasilnya~

cepat bertindak sekarang~.. untuk maklumat lanjut~

hubungi 019-5735039 / abayahitam@gmail.com

Jalan Gaol

ejaan nyer G.A.O.L namun sebutannya bagaimana? ahaks~

Sunday, March 6, 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...