My Future Business Partners

Thursday, March 17, 2011

Kueh Teow Sup : wakaf The Best - Taiping

Kekadang untung gak kalu kita dapek kawen orang yang berlainan negeri ngan kita nih misalnya aku yang asainya dari kepala batas, penang dan suamiku cayunk, encip rozainal yang asainya from taiping with love~

paseypa untung? untungnya dapat la aku nih p jejalan sampai taiping~ kalu x blom tentu lagik merasa nak pi sana (huh~!)

sempena ngan segmen yang baru dilancarkan, maka aku ngan rasminya merasmikan segmen nih, ahaks~

aku nak gtau kueh teow sup paling sedap penah aku ghasa (wat masa la nih la~) selain dari sup yg mak mertua aku buat la~ erk! sup yang mak aku wat pun tak sesedap yang mak mertua aku wat tau~ tapi kalu laksa, buatan mak aku is the best la~ nih segmen selain dari masakan orang tua aku la~

kueh teow sup paling sedap nih telah direkemen oleh encip rozainal, dia pulun gtau sup kat situ the best~ erk~ best la kalu bubuh ajinomoto bebanyak~ ekekekek tapi aku bedal gak dah memang sedappppppppp~

kueh teow sup itu, kedainya terletak kat wakaf, taiping ala-ala bersebelahan dengan stesen bas taiping~ kedainya nun dihujung sana~ (pic akan diupload kemudian~) alamat lengkap pun .. nnt aku gtau len~ mana la aku kisah kedai tu tang mana, tapi disebabkan ada segmen ni baru la kalut nak amek tau~

sup kat situ, memang sedaaappp~ tapi cam aku gtau la, ajinomoto tu la secret receipe nyer~ ekekeeke~ kat situ kami suka la makan kueh teow sup~ yang len pun ada gak~ bihun sup, mee sup, nasi ayam~ macam-macam ada~

harga aku tak hingat la~ dalam rm2.00 kot~ suasana kedai cam besa ja~ gerai tak kotor dan tak la sebersihnya~ adat kedai makan lew~ service? ok la~  kerusi baby, alhamdulillah ado!

Jom kita p makan kat sana~ leh dikatakan setiap kali balik taiping, aku semestinya mengajak encip rozainal melantak kat sana~ memang teringat-ingat la ditambah ngan kicap pedas~ pergh~ melelh ayak liyuq~

nota : kepada encip rozainal, kalu balik taiping, kita p singgah kedai sup tu ek, kita makan2 sambil amek pic leh latak dalam blog~ huh!

1 comment:

  1. saya memang suka sangat bihun sup wakaf taiping...best! lynnradzi.blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...