My Future Business Partners

Wednesday, April 6, 2011

Dr. Adha Ku Kay Shah

huh! bersesuaian dengan topik pagi hari nih~ meh aku nak kongsi tentang perasaan aku kini! *mood tak pueh ati*

seawal pepagi yang hening~ biasa la mood aku ok2 ajer~ tapi disebabkan satu makluk indah ciptaan Allah nih membuatkan aku feed-up la~ kamon la bro~ u lelaki, i perempuan, kalu u tak suka~ tak dak effect pun kat i~ tapi u jgn la camtu k~ niat u tuh tak bayek la~ niat u cuma nak kenakan i ja kan~ please la~ both of us dah dewasa~ berpikiran la dewasa sket walaupun u berpangkat adek~ please~~

aku memang hangin tul ngan mamat nih~ walhal masalah nyer kecik jew namun ianya kerap berulang dan terjadik~ hina sangatkah aku nih? mengacau pandangan ampakah aku ini~ aku rasa cam aku nih tak kacau ampa pun lelebey lagik det ampa~ aku tak kacau ampa apa2 pun~ ghasanya lah~ kalu kacau pun maybe terkacau sket pandangan ampa tu~ k~ aku paham ampa punya mata utk melihat dan mulut untuk berkata-kata~ tapi hal remeh nih pun ampa terniat nak kenakan aku~ memula aku Dr. Adha Ku Kay Shah a.k.a AAK namun acap kali aku dilayan sebegitu aku naik MELUAT! menyampah! MENCIIiiii~ kalu leh sila jangan berurusan ngan aku lagik k~ please~ aku tak perlukan komen yang negatif dari u la bro~ kalu niat u bayek, mahu memperelokkan aku lagik itu tak pa la~ aku paham tapi niat u cuma nak gelak2kan i~ alamak! sorry k! aku bukan muniza yang dulu, yang just teriama jew apa yang ampa cakap~ sesambil aku dok senyum kambing tp dlm ati aku bara ooo~ sekarang! NO! NO! NO!

aku bukan tak leh terima kritikan~ ahaks~ namun kritikan ampa tu asasnya hanyalah nak kenakan aku~ nak gelakkan aku~ nak wat aku sebagai bahan~ tu yg aku tak pueh ati tuh~ tu ja~

hinakah aku membina keyakinan diri aku sendiri dengan berpenampilan sebegini? arghh~ aku tau la aku tak sesempurna ampa k~

apa yang aku merepek-meraban nih kan? ampa berminat nak tau? masalah ttg MAKEUP~ ahaks~
benda kecik yang diperbesarkan~ itulah aku~ sensitip la isu nih bagi aku~ aku kan seorang pemekap yang tegar~ aku membohongi diri aku dengan menconteng warna-warna indah di wajahku yang kusam nih agar aku lebih kelihatan menarik dan seterusnya mempunyai tahap keyakinan diri yang tinggi~ aku tahu~ ampa tak perlukan mekap nih semua kan? kerana ampa selesa dengan wajah asli ampa~ kekunun natural beauty kan~ aku? mana nak datangnya natural beauty? dengan wajah yang kusam~ bermata panda yang cantek~ berbibir gelap~ berhidung kembang~ ini bukan masalah bersyukur atau tidak bersyukur dengan kurniaan Illahi tapi berkenaan keyakinan diri~ ya dedula time aku skolah aku rasa rendah diri la~ siap diejek2 kekembangan hidung aku nih~ ampa suka la tapi aku sebagai mangsa pada usia tu langsung tak tertarik dengan jenaka ampa~ aku MENCI! tapi skrg aku dah keja, mampu beli alat mekap aku sendiri~ aku gunakan teknik tipu tu utk menutupi kekurangan aku~ aku tau aku lemah~ harapan aku bilamana aku mekap akan terhasillah wajah yang indah tapi ampa still kutuk kan~ mekap cam opera cina la~ aku dah cantik la- tak perlu mekap lagik~ arggh~ masih negatif! aku Dr. Adha Ku Kay Shah~

sekarang aku cuba luahkan di sini jew~ nak marah2 org len secara tengking2 cam tak patut ja~ aku just SILENT!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...